söndag 15 november 2015


LEG 1 TILL KAP VERDE

Dagen då vi avseglade i ARC¨+ mot Karibien kom många vänner till bryggan och vinkade av oss. Här ser vi "No Problem" Don Pedro, den förre ägaren av Texaco-macken, vår vän sedan 1986. Han kom med en flaska champagne att öppnas på julafton.


Många hade också tagit sig ut till piren för att titta på båtarna som gick ut till starten.och vinka av oss.


Det var vänner från Skandinaviska klubben och båtkompisar. Några hade till och med utrustat sig med svenska flaggan.


Det var 64 båtar som startade i ARC+. Här ser vi Tomas som koncentrerar sig på att hitta en bra plats inför starten.
Vi var trea som kom över startlinjen. Tomas med förflutet som kappseglare påpekar gärna vikten av att vara först över linjen.


Soluppgång på Atlanten. Vi hade hårt väder i två dygn i början med en fart på 7-9 knop, men sedan blev det svagare vind och vi var tvungna att stötta med motorn ibland. Det är helt ok att gå för motor dock med visst avdrag för tid. Vi fick väderprognos två gånger per dygn via satelittelefonen av Jörgen på Oceanseglarklubben och en gång per dygn från ARC:s net controller på SSB-radion, där vi också fick de medtävlandes positioner.


Vi måste vara sparsamma med vatten. Vi hade bara 230 liter vatten.ombord, som ska räcka till matlagning, tvätt och disk Så här ser det ut när man tvättar håret i sittbrunnen.Här passerar vi mållinjen mellan klippan Ilheu de Passaros och udden Ponta Joao Ribeiro utanför Mindelo efter 852 M på knappt sex dygn.
Vinden har friskat i. Det kom en häftig fallvind från bergen vid infarten till Mindelo, men det var inga problem. Vi dirigerades in till pontonen av marinapersonalen och på bryggan mötte ARC-follket med programmet för de fyra dagarna på Kap Verde.
Det har varit grått de två dagarna vi varit i Mindelo. Vi har städat, tvättat och gjort en del reparationer på båten. I morgon kommer en riggare som ska rätta till förstagsprofilen uppe i masttoppen. På onsdag 18.11 är det omstart mot målet i St Lucia.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar