måndag 4 januari 2016


JUL OCH NYÅR I KARIBIEN


Sedan ARC avslutades har det blivit ganska lugnt men det finns ändå många festligheter. På luciadagen var det också Saint Lucias nationaldag, så vi firade med svensk glögg, mandel från Tejeda på Kanarieöarna och engelsk Christmas Cake, som vi fått av båtgranne Patrick i Las Palmas.


Vår seglarkompis Tomas hade hyrt en stor katamaran, Tom Cat, tillsammans med några vänner. Här träffar vi det glada gänget när de kommit tillbaka från en segling till Tobago Ceys.


När katamarangänget åkt hem flyttade Tomas och Ellen till ett hotell vid Spinnacker Bar. Där ordnade ägarinnan en utflykt med bil och guide runt Saint Lucia med bland annat bad i ett vattenfall och lerbad samt besök i en romfabrik och botaniska trädgården..


Vi gick en promenad i botaniska trädgården, som var fylld av exotiska blommor och frukter i vackra färger. Växtligheten är enorm i Saint Lucia på grund av bördig jord, sol, värme och regnskurar varje dag.  På julafton var det dags att ta farväl av Tomas och Ellen innan de åkte till flygplatsen för att börja den långa resan tillbaka till Sverige.


 Efter att många åkt hem har vi gjort små utflykter till fots i Rodney Bay. Här ser vi den natursköna Pigeon Island.


Gros Islet är en liten stad med risiga stugor och en hel del snickarglädje. Här är det dans på gatorna med mat och musik på fredagskvällarna.Nu har vi förflyttat oss till Le Marin på Martinique, där vi ligger för ankar och har den här fina utsikten.Till vänster syns kyrkan och på stranden ligger yole-båtar och några restauranger.


Yole-båtarna används av lokalbefolkningen. Det är en traditionell båt utan köl med en styråra och segel. Man håller balansen genom att klättra ut på en stång utanför relingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar