måndag 27 juni 2016


GUEDALOUPE, SVERIGE OCH MALLORCA

Vi har åkt flyg väldigt mycket den senaste tiden. Vi tog flyget frrån Guedaloupe via Paris och Barcelona till Stockholm, stannade där några dagar och firade midsommar en vecka i förväg men på samma plats som vanligt, Kålö j Stockholms skärgård. Sedan tog vi flyget via Dysseldorf till Mallorca för att hämta Corona och nu är vi i Almerimar på spanska sydkusten för att lämna båten där i två månader och flyga till Sverige igen..


Under tiden i Sverige hann vi också med strömmingsfiske i Stockholms skärgård med Tomas och Sonja. Det blev en hel hink, så fiskelyckan var god.På tal om fisk, så finns det en stor fisk- och grönsaksmarknad i Pointe à Pitre, Guedaloupes huvudstad. Där gick vi ofta och beundrade färgprakten medan vi väntade på att Corona skulle tas upp på fartyget BBC Seine.


Så här såg det ut när Corona Aq äntligen lastades som näst sista båt sent på kvällen efter att vi väntat i omkring en månad. Det var lite pirrigt att klättra upp på repstegen innan Corona hissades upp, men det gick bra. Pirrigt var det också att se båten hängande i luften, men lastningen gick bra, och besättningen var väldigt noggrann med att fästa den ordentligt..Vaggan svetsades fast på däcket.


När vi kom till Palma de Mallorca var Corona redan sjösatt. Eftersom Corona blev lastad sist blev den lossad först. Det hade vi räknat med men flyget via Dysseldorf var en halv timma försenat och hela besättningen stod och väntade på att vi skulle komma. Det var bara att snabbt byta skor och klättra ner på repstegen. Sedan hissade de ner vårt bagage och vi kunde ge oss iväg.


Vi hissade den spanska gästflaggan och gick till marina Real Club Nautico i Palma, där vi stannade ett par dagar för att göra båten i ordning, sätta på gästflaggan, förseglet med mera. Det var en väldigt dyr marina, ment trevlig med swimmingpool och stor, solig terrass. Gamla stan i Palma de Mallorca är väl bevarad ned gamla, ståtliga byggnader och många parker med vackra träd och blommor.


Efter tre dagars segling har vi kommit till Almerimar, där vi ska lämna båten till i början av september. Det verkar vara välordnat här och ganska billigt så det känns tryggt att lämna båten. Vi ska gå till turistbyrån och kanske göra en liten utflykt innan vi lämnar Corona och tar ett flyg från Malaga till Stockholm.
.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar