torsdag 11 maj 2017

SEGLING TILL FUERTEVENTURA OCH TALL SHIPS-MÖTE I LAS PALMAS

Det är första gången vi varit ute och seglat sedan vi kom tillbaka till Las Palmas i oktober förra året och vi ville testa att allt i båten fungerar. Vi valde en tur till Fuerteventuras sydspets, Punta de Jandia, 50 M nordost från Las Palmas.


Seglingen till Fuerteventura var lugn och solig. Det gick bra att sitta och läsa en bok. Vi såg inte en enda båt utom en färja som var på väg mot Las Palmas.


Vi ankrade utanför den lilla byn La Lajita. Ankarfästet är bra men att ta sig in med jollen kan ha sina sidor. Det går in dyning och det är svårt att landa. Det finns en liten affär och en trevlig bar som har wifi.


När vi kom tillbaka till Las Palmas sent på kvällen och lade till vid macken för att tanka var det ett jättestort party på kajen. Fem stora, gamla, vackra segelfartyg låg där. Det var Tall Ships-möte. På den här bilden ser vi Atyla, 31 m lång, byggd i trä och fungerar som ett utbildningsfartyg.


I helgen har det varit en utställning, Fi Mar, i Catalina-parken. Här visade man upp en mängd båttillbehör, som till exempel jollar.


Här besökte vi också havsmiljöforskningsfartyget Grace, ett före detta danskt fiskefartyg från 1925.  Det ägs nu av en  miljöorganisation.


 Det händer ibland att vi åker ut och ligger på svaj i viken utanför stranden Alcaravaneras, som ligger precis vid marinan. Pekka har hittat en vacker tröja, som han köpte på Guedaloupe i Karibien, men som han hade glömt bort.


I övrigt har våren varit fylld av aktiviteter. Det brukar vara vandring två gånger i veckan. Här är en bild från en tuff vandring till San Mateo. Vi gick fel, men en vänlig spanjor gick med en bit över ett berg och visade oss vägen till slutmålet.


Vi har varit på ett väldigt trevligt beach party på stranden intill marinan. Det var de som bor på S-bryggan som tagit initiativet. Där finns flera som sjunger och spelar gitarr, så det blev knytkalas med allsång.


Valborrg firade vi traditionsenligt i engelska kyrkans park med tipspromenad och medhavd picknick. Det är svenskar som bor i området Trädgårdsstaden som ordnar festen..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar