fredag 8 november 2013

NU KASTAR VI LOSS


Corona Aq vår L32 startade i det första ARC 1986, den gången till Barbados. Nu, 27 år senare, har vi anmält oss till ARC+. Där emellan har vi varit med i ARC 1995 och 2001. Vi är inte minsta båten den här gången. Med går också i samma grupp S/Y Jen, en Grinde 27 från Bengtsfors med Mogens och Dunja samt s/y Balance från Bohus Malmön, en HR 39 med Staffan och Kerstin ombord.
Eftersom vi inte varit på Kap Verde förut känns det trevligt att komma dit och se något nytt. Vi fick reducerad startavgift om vi anmälde oss tidigt, så det var inte så mycket mer att fundera på.


 Vi har haft seminarier samt säkerhetsövningar i snart två veckor. Här är det övning i att ta sig upp i en livflotte när båten håller på att sjunka. Vi har också tränat i att avfyra nödraketer. På seminarierna har vi studerat bland annat rigg, segelsättning i undanvindssegling, rutt och väderförhållanden. En del nytt har vi lärt oss. Dessutom har vi skaffat mycket ny säkerhetsutrustning.


Det har varit många fester. Här ser vi en bild från välkomstpartyt på Sotavento. Avsikten med festerna är att deltagarna från alla länder ska umgås och lära känna varandra. Saxofonisten går runt bland borden och.underhåller oss.


I övrigt har vi inte haft tid med så mycket förutom proviantering, bunkring av diesel och vatten och översyn av allt på båten. Men vi har hunnit träffa barnbarnet Lovisa med föräldrarna Mathias och Anneli, som besökte Kanarieöarna under höstlovet.


Dessutom har vi planterat skog som ska minska koldioxiden i luften. Den ideella organisationen Foresta ser till att plantorna trivs och att fler och fler ARC-deltagare tar sig tid att delta i planteringen av ARC-skogen.


Avskedsfesten var storslagen med dragshow, folkdans, drinkar och snittar. Stadem Las Palmas delade ut pris till oss. Det var tack vare att Corona Aq deltagit  i det första ARC 1986 och att vi nu kan skryta med att deñta 4:e gången  med samma gamla båt..


Den som vill följa oss på färden kan gå in på www.worldcruising.com, Home, ARC, Fleettracker, Teams, search for boat. Corona Aq startnummer 48.

2 kommentarer:

  1. Hej! Väntar otåligt på flera blogginlägg! :-) Vi hälsade i Las Palmas, vår båt är lika stor (liten) som er (en LM32) och min man och jag ser med stort intresse fram mot rapporter från seglingen över Atlanten. Kan ni, så kan kanske vi? Vänliga hälsningar Katinka

    SvaraRadera
  2. PS. Jag har också en blogg: www.katinkabloggen.se Välkommen att kika in !

    SvaraRadera