onsdag 17 april 2013


CORONA I SJÖN IGEN

Efter sex dagar på varvet i hård vind, damm och buller skulle vi äntligen sjösättas. Vi var klara med allt en måndagsmorgon. Men plötsligt utan förvarning togs en jättestor italiensk segelbåt på 85 fot och 40 ton upp och spärrade oss. På grund av extremt djup köl kunde den inte flyttas från travelliften.

'

Där satt vi och fick inget veta om när vi skulle sjösättas. Vi frågade och fick alltid samma svar: mañana. När vi till slut efter tre dagars väntan blev det bråk om fakturan. Vi hade beställt en reparation, som blev bara halvt lagad, eftersom det dröjde så länge och vi orkade inte vänta på den. Och dessutom skulle varvet ha betalt för de tre dagar som vi blivt kvarhållna. Det löste sig efter diskussion med varvschefen Juan Carlos. Till råga på allt har varvet tappat en träbåt vid sjösättningen. Vi kan tyvärr inte rekommendera Rollnautic Varadero.


Efter ett långt uppehåll har Pekka äntligen kommit ut på vandring i bergen igen. Här har vi kommit upp från en ravin till en grönskande platå med många olika sorters blommor. Det är som grönast i bergen just vid den här tiden på året. Här tar vi en paus, från vänster Björn, Staffan och Wilhelm.


Vi har även varit på utflykt till Jardin Canarias, som ligger en mil utanför Las Palmas. Det är en botanisk trädgård som grundades 1952 av svensken Erik Sventenius. Vi tittade bland annat på en massa kaktusar av olika sorter. Kaktusar är typiska kanariska växter. Det fanns även träd och växter från olika världsdelar. Vi tyckte att den kanariska floran och faunan var mest intressant.


Vi var som vanligt på Musica en la Playa på vårt favoritställe La Guarida i lördags. Där spelade Manolo och hans band Los Delgados jazz och blues. Han sjöng, dansade, visslade och spexade i ett par timmar. Det var hög stämning bland publiken.


I Pargue  Doramas nära marinan är det primavera (vår) och jakarandaträden står i full blom. Rosorna har slagit ut efter vintervilan.


Vi var bjudna till en avskedsfest i en takvåning på Las Canteras med havsutsikt. Det var ett gäng seglare och vandrare från olika länder som minglade. Det börjar tunnas ut och många reser härifrån redan nu för att tillbringa sommaren i sina hemorter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar