onsdag 3 april 2013


CORONA AQ  PÅ TORRA LAND

Här är Corona på väg upp för översyn och bottenmålning på nya varvet i Las Palmas, Rollnautic Varadero. Lyftet gick bra och varvsbasen Victor skötte sin uppgift noga. Det enda man kan anmärka på är att båten lutar framåt i vaggan, så det är svårt att tömma ut vattnet ur kölsvinet efter rengöringen.


Efter två år i sjön hade tulpanerna fått ordentligt fäste, men på varvet finns en effektiv högtryckstvätt som faktiskt tog bort det mesta.


Vår båtgranne Patrick är duktig på att fiska med harpun. Här har han fått en stor fisk, men tyvärr vet vi inte vad den heter. Den ska i alla fall vara en god matfisk, enligt Patrick. Gladast av alla är katten Josefin, som brukar få en smakbit av Patricks fångst.


Folkdansen och folkmusiken i Musei Nestors park på söndagarna missar vi aldrig. I söndags var det fler dansare än vanligt i gruppen Roque Nuble.


Det har varit väldigt varmt, 34 grader, under påskhelgen. Då såg det ut så här på Las Canteras. Turisterna håller till mitt på stranden, som är en halvmil lång. Vi har hittat en lugnare plats i "Viken" i norra delen av stranden.

 

I lördags på Musica en la Playa dök en fantastisk sångerska upp direkt från publiken. Hon heter LuzYamelin. Luz betyder ljus och hon gör verkligen skäl för namnet. Hela puben La Guarida  lyste uppoch hon fick stormande applåder. Hoppas att vi får se och höra henne sjunga fler gånger.


I Pargue Doramas blommor jakarandaträden med lysande blå blommor just nu. Det är alltid trevligt att visa parken för vänner som kommer hit. På bilden ser vi Ola Mossberg på s/y Noa Noa II.Vi har varit på fest hos vår spansklärare och vän Sebastian till vänster på bilden i hans båt. Vi ser också engelsmannen Chris i röd tröja och hatt och spanjorerna Genoveva och Tubal. Det här var tidigt på kvällen men senare blev det mer än fullsatt i sittbrunnen.


Påsken är en stor katolsk högtid. Under långfredagskvällen hölls Procesion Magna då man körde omkring med vackert dekorerade vagnar och bilder av Jesus och jungfru Maria med flera bibliska personer..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar