tisdag 21 maj 2013


FJÄRDE GÅNGEN MED ARC

Äventyret började 1986 när Corona Aq startade i det första Atlantic Race, den gången till Barbados. Nu, 27 år senare, har vi anmält oss till det första ARC+ med start i Las Palmas 10 november, via den nya rutten till Kap Verde, där det blir några dagars uppehåll, och sedan till målet i St. Lucia. Vi är inte minsta båten den här gången. Med går också i samma grupp s/y Jen, en Grinde 27. På bilden ser vi marinan i Mindelo med ön Santo Antao i bakgrunden.


Vi har redan börjat med förberedelser som att gå igenom utrustningen. Till vår hjälp hade vi Tomas, som var här förra veckan. Han har varit med oss förut i ARC 2001, och vi hoppas att han får ledigt från jobbet så han kan vara med en gång till. Hår provseglar vi utanför Las Palmas och upptäckte bland annat att genuan måste repareras och att vindgeneratorn måste stagas bättre.


Vi måste förbereda oss själva också, så att vi klarar seglingen. Här ser vi joggingrundan och utegymmet, där vi brukar träna varje morgon sju dagar i veckan förutom vandringsdagarna och söndagen då det är radiodag med God morgon Världen, Svensktoppen och P4 Dans på sr.se. Det är en härlig upplevelse att starta dagen med motion och frisk luft före frukost.


Vandring är också ett bra sätt att hålla sig i form. Vi brukar vara uppe i bergen, men nyligen gjorde vi en vandring på det karga Isleta, en halvö norr om Las Palmas. Norra Isleta är ett före detta militärområde och taggtrådsstängslen finns kvar, som man får ta sig över. Det tar sin tid att återställa naturen.


I lördags tittade vi på Eurovision Song Contest på Sailors bar. Spanien kom näst sist och spanjorerna verkade inte vara så intresserade. Svenska gänget samlades i alla fall, men det var för stökigt och vi packade ihop oss, sju personer, och såg omröstningen ombord på Corona Aq. Här på bilden ser vi Staffan, Tove, Tomas och Uffe.


Här ser vi Iguana Blues Band som spelade på La Guarida på Las Canteras i lördags kväll. Vi tror att det blir svårt att lämna Las Palmas och musiken på La Guarida och alla andra kulturella upplevelser som vi har haft här, men det finns säkert många trevliga upplevelser även på Kap Verde och i Västindien.

1 kommentar:

  1. Hej Pekka o Barbro! Kul nyhet att ni ska på de stora haven igen.....
    Varmt lycka till från Ola & Torunn på Noa Noa II. Ser fram mot nya rapporter!

    SvaraRadera