torsdag 19 september 2013


SEGLING TILL ARGUINEGUIN FÖR ATT PROVA NY UTRUSTNING

Vi är i Arguineguin, där vi varit många gånger förut. Där ligger vi för ankar. Anledningen till att vi seglade hit var dels att prova ny utrustning och dels att köpa matjessill från Klädesholmen och norska räkor i norskbutiken. Det var också för att få lite miljöombyte från livet i storstaden Las Palmas.


 Förutom att det bor många norrmän här, så är Arguineguin också en aktiv fiskehamn. Med den nyreparerade jollemotorn går det lätt att komma in till land. Vi brukar be om att få lite fisk till katten, un poco de pesca para la gata, och det får vi oftast.


Vi seglade plattläns till sydkusten, alltså med vinden rakt akterifrån för att prova den nya bombromsen och autopiloten. Vi fick en tendens till gipp som bromsen klarade att stoppa. Autopilotens nya drivenhet funkade också, men den blev lite för varm i jämförelse med den tidigare autopiloten, så vi måste kolla upp det.


Egentligen behövde vi inte styra, så det var trevligt att bara sitta i solen. Det är 45 M till Arguineguin. Vinden ökade i accelerationszonen, där vi tidigare har råkat ut för ett missöde, men den här gången var det inte så störande. Fiskelinan med nytt drag var ute hela vägen, men det blev inget napp.


I Las Palmas har vi nu skaffat en cykel till, en rostig gammal cykel som legat på havsbotten. Efter en upprustning går den bra, så vi kan nu cykla tillsammans till Las Canteras och andra ställen på stadens cykelbanor och ibland mitt i den häftiga trafiken. Att cykla är ett trevligt sätt att ta sig fram även i stadstrafiken.


Några vandringar har det också blivit.  Här är en bild från en vandring upp mot Firgas, där det finns många fikon att skörda så här års i sluttningarna där fikonträden växer vilt. De ger ett bra energitillskott på vandringen.
1 kommentar:

  1. Hej vänner!
    Ni verkar ha det riktigt mysigt. Ankringen i Arguineguin minns vi med välbehag. Här i fjällhöga nord har nordan blåst ned riktig höstkyla flera dagar. Hälsa alla seglarvänner i Las Palmas! Kramar Ola o Torunn

    SvaraRadera