tisdag 27 augusti 2013

FÖRBEREDELSER INFÖR ARC
FÖRBEREDELSER INFÖR ARC

Vi har varit på en provsegling till El Portito på Fuerteventuras sydspets. Det var en 50 M-segling på tio timmar. Det gick bra att ta ner seglen trots de hårda fallvindarna från bergen som syns i bakgrunden. Vi lade ut 40 m kätting och förväntade oss ligga säkert, eftersom ankarbotten var bra. Men efter några timmar hördes en ordentlig smäll. Kättingen hade brustit och vi drev omkring innan vi hann få ut ett Bruce-reservankare på den del av kättingen som var kvar. Sedan ökade vinden och vi turades om med att sitta ankarvakt med radarn på hela natten. Nästa dag blåste det ännu mer. Vi hade tänkt ta jollen in till den lilla byn, men det var inte att tänka på. Sedan satt vi uppe nästa natt också.


Tillbaka i Las Palmas investerade vi i en ny 50 m 8 mm-kätting. Det var tur att kättingen gick av medan vi är i Las Palmas, för det hade säkert blivit mycket dyrare och besvärligare att köpa en ny i Västindien. Den gamla halva kättingen gav vi till en fiskare.


Vi sätter upp genuan, som är reparerad och har fått ett nytt uv-skydd .Här är den på väg upp i skenan.Efter varje ny sak som vi skaffar tar vi en provtur. Men här har vi dammat av den gamla kryssfocken, som sällan blivit använd, Efter en provtur insåg vi att den fungerar bra på kutterstaget.


Sensommaren har varit varm så det har inte blivit många vandringar uppe i bergen.Några gånger har vi varit uppe och svettats. Här ser vi en ensam agave, som trots torkan ser fin ut.


Ibland tar vi en promenad till katterna som bor på andra sidan av marinan. De är ganska skygga men får mat varje dag av en organisation och ser ut att må bra.


Varje lördag går vi till La Guarida på Las Canteras för att lyssna på live-musik med olika band. Här ser vi Marhta från Venezuela och bandet Route 66, De är en av våra absoluta favoriter, som spelar rock- och western-låtar. Det blir svårt att lämna Las Palmas för det finns så mycket roligt att göra här, och allra svårast blir det nog att lämna La Guerida.


Men vi ser fram emot att komma tillbaka till Rodney Bay på St. Lucia. Det blir spännande att se vad som har förändrats under de tolv år som gått sedan vi senast var där.


Katten Josefin ska följa med till Västindien. Hon och vi har haft båten som hem de senaste fem åren. Hon är vaccinerad och har ett eget pass som vi ska visa för myndigheterna  om vi måste åka flyg någon gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar