fredag 31 oktober 2014


FÖDELSEDAG, MUSIK OCH VANDRING

Pekkas födelsedag i slutet av oktober blev en rolig och minnesvärd tillställning med många vänner. Vi hade tänkt fira med de närmast sörjande men det blev en stor fest som började på gatan utanför ponton G och fortsatte på Sailors bar med paella de marisco för 23 personer. Pepino på baren hade haft ett hårt jobb i värmen.


Vi fick inte plats i båten, så vi dukade upp på gatan vid en parkbänk i solnedgången. Det var mycket mingel och trevligt umgänge. Så här ska en födelsedagsfest börja.


Så här såg det ut på Sailors bar i väntan på paellan. Pepino hade dukat långbord, som fick förlängas.


 Så här vacker såg skaldjurspaellan ut med färgstarka räkor och curry som krydda. Den smakade gott och allt gick åt.


Vi har hat en stor musikupplevelse, jazzkväll på Skandinaviska klubben med live musik av Los Gumbo, Alberto på trummor, munspel och sång och Reinaldo på gitarr. De spelade musik från 60-talets Lousiana.


Det var stående ovationer. På bilden ses bland andra Britt-Marie i randig tröja. Hon är med på s/y Mermaid, som ska avsegla med ARC till St Lucia i november.


Det här är en bild från en av veckans tre vandringar. Den gick i vacker pinjeskog från Cruz Grande till San Bartolomeo. Det var ovanligt lättgånget på mest platt mark. Pilsnern i baren vid målet för vandringen smakade som vanligt perfekt.


En annan vandring i veckan var den som gick på sydkusten längs stranden från Playa Ingles via Maspalomas till Pasito Blanco. Det var lätt att gå i strandkanten bland nudistern men sedan blev det lite bekymmersamt bland stenarna från Malenera till Pasito Blanco.


Idag har vi haft besök av våra grannar från Österskär, Maggie, Lennart och Marianne.Vi firade Maggies födelsedag en dag för sent på Marea Baja med kanarisk tårta och café con leche.


Här har vi ytterligare två svenska besökare, OSK-medlemmarna och vännerna Olle och Maggan på s/y Mareventus. De ska övervintra  på Gran Canaria och segla tillbaka till Sverige till sommaren..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar