fredag 15 september 2017


S/Y FRIGG STARTAR SEGLINGEN SÖDERUT VID BÅTHUSET I ÖSTERSKÄR


Pekka hämtar Jörgen i Karlslund. Hilkka och Tomas vinkar av. Pekka och Jörgen ska segla första sträckan med Frigg  till Ystad.


Frigg passerar i lätt vind Blå Jungfrun i norra Kalmarsund. Strax före Kråkelund började Lombardini- dieseln krångla. Den stannade till slut, men vi hittade felet. Efter ett tidigare tankbyte blev inte vattenavskiljarefiltret bytt. Reservfilter fanns ombord. Jörgen kröp ned i motorrummet, jag seglade och snart var problemet löst..


Ett kort uppehåll i Utlängan, en gammal fiskeby innanför Utklippan i Blekinge.Så här i början av september fanns det gott om plats, både längs "sjöfyran" och i hamnarna. På Utlängan, ett för oss nytt ställe, var bastun öppen så det var bara att lägga en liten peng i bössan och sätta på värmen


Här är Ystad. Första etappen av Friggs segling till Kanarieöarna är slut. Den tog 6 dagar. Pekka lämnar båten  tar en spännande tågresa med X2000 för en billig penning till Stockholm  Sedan dess har Jörgen , Tomas och Lasse seglat vidare och nu i mitten av september är Frigg i Holland. Frigg kommer att gå kanalvägen genom Europa till Port Saint Louis i Medelhavet.


Sommaren i Sverige har varit trevlig och händelserik trots det ibland dåliga vädret. Här är en bild från den årliga sommarfesten som vi brukar ha i båthuset i Österskär.


Vi var på besök på Tynningö hos Björn och Gunilla. Ingegärd och Christer, våra bekanta från Oceanseglingsklubben var också med. Tynningö ligger så nära, men ändå har vi aldrig tidigare varit där.


Vid besöket på Tynningö i Stockholms skärgård fick vi åka med den gamla vackra ångbåten Norrskär, som är nyrenoverad. Allt gammalt finns kvar och är skinande blankt och välpolerat. Det var en tyst och vacker resa för ångmaskinen låter ju ingenting. Bildvisning och föredrag på Oceanseglingsklubben om en segling till Cuba med Lars Hessler´s s/y Jennifer. Det var höstens första OSK föredrag i Sjömansskolans lokaler på Långholmen.


På vår väg till OSK slank vi in på den spanska restaurangen Ramblas och åt Gamas al ajillo. Sedan tog vi en promenad längs Långholmskanalen. Där såg vi mängder av vackra träbåtar. Vi tittade också på Lånfholmsanstalten, som numera är vandrarhem.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar