söndag 20 september 2015


VARM SENSOMMAR I LAS PALMAS

Det har varit mycket soligt och varmt den senaste tiden. Vi cyklar, badar och jobbar med båten. Ibland gör vi också några utflykter med båten för att kolla att allting fungerar.


Folkdansen i Pargue Doramas på Museo Néators gård pågår för fullt varje söndag trots värmen. Det är nog väldigt varmt att dansa i de vackra folkdräkterna men dansarna ser glada ut i alla fall.


För några veckor sedan seglade vi söderut till Arguineguin. Det var en fin och snabb segling. När vi passerade Maspalomas tog vinden slut och det blev som vanligt motorgång den sista biten.


Vi hittade en bra ankarplats med bra ankarfäste. Det kan vara problematiskt om man hamnar lite fel. Vi har varit här ofta, men nu har det blivit för mycket vattenskotrar som drar upp svall och dundrar förbi runt runt utan slut.


Vacker utsikt från norska sjömanskyrkans terrass. Vi var där första dagen när de öppnade för höstsäsongen och fick den första nygräddade våfflan. Här finns wifi, som tidigare nått ut till ankarplatsen, men det gjorde den inte nu. Vi fick alltså ta med oss datorn till terrassen.


Från Arguineguin har man fri utsikt västerut mot vulkanen Tejde på Teneriffa. Här brukar det vara en vacker solnedgång, precis som här på bilden.


Vi har också seglat österut till Punta de Jandia. Det var 50 M som vi klarade på tio timmar dit och åtta  timmar tillbaka. Här ser vi fyrens vackra lanternin. Fyren ligger på sydspetsen av Jandiahalvön som är ett naturreservat.


Utanför reservatet finns det ett samhälle som består av dels ett husvagnsområde som ser lite ruffigt och delvis övergivet ut och en del som består av hus, varav några  är väldigt vackra, samt några restauranger. Det är bra ankarplats med bra ankarfäste som verkar användas av väldigt få. Det kan vara lite rulligt. Att ta sig i land med jollen kan vara lite spännande med tanke på svallet. Men det fanns vänliga människor som hjälpte till med landstigningen.


Utsikt från restaurangen i Punta de Jandia. Ölen var dyr, men fanns en vänlig och mycket hjälpsam servitris som hjälpte oss att logga in ipaden på deras router.


Flera svenska båtar har börjat komma till Las Palmas. Här ser vi Ulf och Pia på L32:an s/y Clary. Den är samma årsmodell som vår båt, alltså från 1965. Det var spännande att jämföra. Vi konstaterade snart att Clary är mer i ursprungligt skick medan vår Corona har genomgått en hel del förändringar under åren.


Katten Josefin brukar roa sig med att ha fiskskådning. Då sitter hon på akterdäck och stirrar på småfiskar som rör sig. Det har kommit en båt med två katter ombord till vår brygga. De har gått förbi men inte kommit ombord, så än så länge går det bra.


Vandringarna har kommit igång. Det är lite för varmt än så länge men vi ska i alla fall göra en vandring från Artenara till Las Lagunetas på tio km på höga höjder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar