måndag 26 december 2011

LA ISLA BONITA


Idag har vi varit på utflykt med buss till västra La Palma, som också kallas La Isla Bonita. Här är det ltie varmare och mera exotiskt. Avsikten med utflykten var att titta på marinan, regnskogen och nationalparken Caldera de la Taburiente. Här har vi en bild av stranden i Tazacorte med svart lavasand och spegelblankt vatten.


Så här ser det ut i Puerto de Tazacorte. Vid det nästan lodräta berget slingrar sig vandringsleder. Längs med stranden ligger barer och restauranger. Det finns en hel del hotell men inte så många turister har hittat hit än. Bussresan hit från ostsidan var svindlande men vacker över höga berg ibland inbäddade i dimma. På västsidan om bergen finns stora bananodlingar i terasser.


Marinan Puerto Tazacorte är enligt skylten den sista och mest rofyllda innan man lämnar Europa för segling över Atlanten. Det stämmer bra, så vitt vi kunde se. Rent och snyggt och inget svall i hamnen.


I marinan finns det 350 platser varav de flesta är tomma. Vi såg en svensk båt som vi sett tidigare i Las Palmas. I övrigt verkade det vara franska och tyska segelbåtar förutom inhemska små motorbåtar. Det var stängt på hamnkontoret så vi kunde inte ta reda på fakta men den som är intresserad kan gå in på www.puertotazacorte.com.


Tiden rann iväg så vi hann inte med något besök i regnskogen men däremot en kort visit i nationalparken. Där gick vi en promenad i botaniska trädgården och hittade denna ögonblicksbild av fågeln och blomman som är unik för den här miljön i vulkankratern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar