söndag 25 december 2011

Tall ships-besök


SANTA CRUZ DE LA PALMAIdag, juldagen, har Santa Cruz fått besök av tre brittiska och två tyska segelfartyg. På bilden ser vi Lord Nelson, där besättningesmedlemmarna klätt sig som tomtar. Det blev besök ombord på fartygen av många spanjorer och turister. Det var påpassligt nog samtidigt med stadens julmarknad samt besök av Armas-färjan och ett kryssningsfartyg.


Även vi deltog i besöken, här på Lord Nelson, som är ett skolfartyg byggt 1986 och uppkallat efter Admiral Lord Nelson, som vann sin största seger 1804. Lord Nelson är 55 m lång, 9 m bred och för 1024 kvadratmeter segel.


Här ser vi staden Santa Cruz med de höga bergen i bakgrunden. Hela ön har 85 000 invånare, varav de flesta bor i Santa Cruz.


Här ligger vi i marinan i Santa Cruz. Det är mycket tomt och väldigt svalligt från färjorna. Dessutom är det dyrt. Det bästa är den starka internetuppkopplingen. På västsidan av ön finns öns andra marina, Tazacorte, som är ett bättre ställe som har mindre svall men ligger långt från samhället.


Några färgklickar finns här och dår i staden, som här en balkong på Avenida Maritima.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar