onsdag 28 december 2011


CORONA HAR ANLÄNT TILL LA GOMERA

Efter 50 M fin segling med bara lite svall och halvvind till kryssbog kom vi fram vid 18-tiden den 27.12. Vi fick ett mycket vänligt mottagande i marinan i huvudstaden San Sebastian. På bilden ovan ser vi marinan, som ligger central i den lilla staden och skyddad för vind och vågor. Det finns gott om plats och priset är måttligt.

Ett antal kryssningsfartyg och färjor kommer dagligen till San Sebastian. Stranden ligger precis intill marinan i den skyddade viken. Det är svart lavasand, så man behöver en bastmatta att ligga på. Det går bra att bada så här års, det är 22 grader i vattnet. På strandpromenaden går det bra att jogga. Här finns också bra gymredskap.


Staden ligger intill en stor klippa. Den utgör en bedårande utsikt från båten. Berget består av olika färger, som gör att den ser vacker ut i solen. Upp längs berget finns det hus som klamrar sig fast längs kanten. Biltrafiken är måttlig till skillnad mot t ex Las Palmas. Det bidrar till att staden känns ren och lugn.


På den östliga sidan av staden finna också en strand, men den är mera utsatt för vind och vågor. Härifrån ser man toppen av vulkanen Tejde på Teneriffa. Den nedre delen av vulkanen är oftast inbäddad i en krans av moln liksom Fuji i Japan.


På hela ön bor 23 000 invånare. I staden Santa Cruz finns ett Casa Colon, ett Columbusmuseum, eftersom Columbus flotta med Santa Maria, Pinta och Nina avseglade härifrån 1492 mot den nya världen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar