måndag 16 januari 2012


CYKELNS DAG I LAS PALMAS

Nu har vi kommit tillbaka till vardagen på ponton G i Muelle Deportivo i Las Palmas. Vi har fått en fin plats med stäven mot nord och sittbrunnen i lä på den soliga sydsidan. I Las Palmas hölls Cykelns dag i söndags för att främja en hållbar miljö i den hårt trafikerade storstaden


Bland de 18000 deltagande cyklisterna fanns även en del båtfolk. Här ser vi Ulf och Tove från s/y Sulamit 2 i väntan på starten i Costillo de la Luz. Även Pekka från s/y Corona Aq deltog.


Stadens stora trafikled Avenida Maritim var avstängd för nordgående trafik när deltagarna i alla åldrar från den yngsta på 1 år till den äldsta som var 76 år startade. Alla var inte cyklister, även skaters och promenerare deltog.


Det var Carnaval, som alltid när spanjorer ordnar festligheter. Man klär ut sig till Batman, transvestiter och mycket annat och häftig musik från högtalarbuss. Här ser vi cyklister som passerar Plaza Fuente Luminosa.


Andra vilade sig i gröngräset bland blommorna efter målgången. Borgmästaren i Las Palmas delade ut priser och tackade arrangörerna och polisen för ett väl genomfört arrangemang, som ska återkomma nästa år och som så småningom kan leda till fler cykelbanor, färre bilar och renare miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar