tisdag 10 januari 2012


TILLBAKA I LAS PALMAS

Efter vår jul- och nyårsutflykt till La Palma och La Gomera gjorde vi en mellanlandning i Arguineguin på södra Gran Canaria. Mellan La Gomera och Arguineguin är det 80 M. Här passerar vi Teneriffas sydkust med Teide i bakgrunden. Vi hade delvis fin halvvindssegling men också hård vind, 20 knop, rakt emot.


På morgonen vid 4-tiden ankrade vi i Arguineguin. Sedan var det dags att packa upp och pumpa gummibåten för att komma i land. Det var varmt och skönt och klart vatten. Vi hade till och med besök av en sköldpadda som simmade runt bland båtarna.Arguineguin kallas för Norskbyen. Här finns Norskaffären, många norska turister och även bofasta norrmän. På Norskaffären kan man köpa färska räkor och sill. Här finns också Norska Sjömanskyrkan. Den har ett fantastiskt läge med solig terass och jättebra wifi. Dessutom serverades våfflor med sylt samt grötfrukost.


Här i Arguineguin träffade vi Imbi och Karsten på s/y Chesnock från Motala, som vi träffade för två år sedan i Portugal och sedan i Las Palmas. Nu är de på väg till Kap Verde och Västindien. Vi får se om och när vi träffas igen. Så är ju långseglarlivet.


Sista kvällen i Arguineguin hade vi en vacker solnedgång. Nästa dag var det dags att lätta mot Las Palmas efter koll på internet i sjömanskyrkan och lite shopping. Prognosen utlovade svag vind från sydost/ost men det blev ingen vind alls utan motor hela vägen i 30 M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar