tisdag 27 mars 2012

BERGSVANDRING, JORDGUBBAR OCH JOBB

Vännen och glädjespridaren Tomas har varit på besök ombord under en vecka. Vi hann med mycket, bland annat bad och sol på Las Canteras, middag hos goda båtgrannar, after work på Sailors bar, joggingrunda varje morgon och en vandring uppe i bergen. En intensiv vecka.

Vandringen mot höga höjder kan börja i bergsbyn Artenara på ca 1700 m höjd. De t är den högst belägna bergsbyn på Gran Canaria. Här bor cirka 1500 invånare. Att man är uppe på hög höjd känns på att temperatuen, som är friskare och lägre..

Björn, en båtgranne i marinan, är vandringsledare. Han leder vandringar varje lördag och tisdag helt ideellt, kan 24 rutter, så det blir bra variation. Vi  brukar starta vid bussbytet i San Mateo med kaffe och konjak.
Vi går längs bergssluttningarna på cirka 1800 m höjd. Här är vi på väg på bergsmassivet mot bergsbyn Cruz de Tejeda, där nästa buss tar oss tillbaka till Las Palmas via San Mateo.

Här ser vi några av de vandrande båtfolket. En vandringsstav av bamburör är bra att ha speciellt när man går nerför så man inte halkar och trillar omkull på stenar eller löst underlag.

Här ser vi Pekka som poserar ovanför ett stup på 1500 meter. Det är oftast svettigt och vandringen frestar på tårna. Men man får motion, glatt umgänge och fantastiska naturupplevelser på de svindlande höjderna med den skiftande vegetationen.


Katten Josefin har också lite festligt ibland. Här festar vi på lokalt odlade jordgubbar från byn Valsequille och passar på att bjuda Josse på lite grädde. Det var en fest för både husse, matte och Josse och det kändes faktiskt lite vårlikt med en varm kväll i sittbrunnen.

 Men livet är inte alltid fest utan en hel del arbete vid datorn också, som här med en lång översättning från franska till svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar