söndag 8 april 2012

PÅSKFIRANDE OCH VÄNTAN PÅ NYTT SEGEL

Härom dagen var vi ute på en lite annorlunda vandring i en grönskande dalgång. Vi startade i San Andres på nordkusten och gick till Firgas, en liten stad som är känd för tillverkning av mineralvatten. Den är också känd för att ha bilder på gatorna. Samtliga sju kanarieöar är avbildade. Ingen biltrafik tillåts här.

På bilden syns Tove som försiktigt tar sig fram med vandringsstaven. I en flodfåra delvis med vatten och en portal av grönska vandrade vi ungefär 10 km söderut och uppför i en växlande vegetation. I dalgången stötte vi på fritt betande hästar, ödlor, grodor och märkliga fåglar.

Efter att vi kommit upp ur flodfåran blev det mera likt ett ökenlandskap. Kaktusarna är vackra att titta på men farliga att gå nära. Jag gick för nära en gång och då uppstod blodvite. Men jag har alltid med mitt lilla etui med plåster.


Högre upp i ravinen kom vi till en före detta spa-anläggning, som ser ut förfallen och lite spöklik.
Det var säkert på grund av det friska källvattnet som den anlades en gång i tiden. Nu finns det ankor, grodor och fåglar, som har ett paradis i grönskan och den rika tillgången på vatten.

Här ser vi akrobater på stranden Las Canteras i Las Palmas, där de väcker stor uppmärksamhet bland tursiterna och får mycket pengar. Kan någon förstå hur det här går till?  Vi såg något liknande på Lanzarote. Det var en person som satt på en stång, som var fäst i marken, men det här ser mer avancerat ut.

I marinan väntar Corona Aq på att få ett nytt storsegel. Det är i dacron med lazybag som ska göra hanteringen enklare. Segelmakeriet Alisios Sailing har tagit god tid på sig, sedan mitten av februari, men nu är det nära.

I väntan på seglet har vi ätit påskbuffé på Skandinaviska klubben med typiskt svenska rätter som sill och Janzons frestelse. Snart ska klubben stänga för sommaren. Här vi haft jazz- och filmkvällar, intressanta föredrag och fredagslunsch.

På påskfesten deltog ett 50-tal gäster, de flesta i mogen ålder. Här ser vi de två yngsta deltagarna Felix och Alice, som fick påskgodis av platschefen Margona Andersson. Margona talar en härlig norrländsk dialekt och är en klippa för klubben.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar