lördag 17 mars 2012PRIMAVERA (VÅR) I NORD OCH SYD

I Sverige liksom här på Kanarieöarna har våren kommit. I förra veckan var Pekka i Sverige och mötte våren i Skärgårdsstad norr om Stockholm, där isen låg kvar på sina ställen men vårsolen var varm.

Änderna i Skärgårdsstad var snabba att hitta öppet vatten. Här är det verkligen varmt när solen strålar från en klarblå himmel och vinden är svag.

I Mälaren var isen ännu obruten när Pekka hälsade på barn och barnbarn i Mariefred. Den här bilden är från gästhamnen mitt emot Gripsholms slott.

På båtmässan var det många som besökte Sven Yrvinds monter med flytetyget Bris, som han seglat till Martinique i Västindien. Nu har han ett nytt och ännu mindre projekt på gång, som han tänker ta sig jorden runt med. Oceanseglingsklubbens monter var dåligt placerad men trots det värvades 20 nya medlemmar. Det intressantaste på mässan var naturligtvis C-hallen med alla tillbehör man skulle önska sig men inte har råd med.


I Las Palmas har en del båtar börjat vända norrut som L 31:an Lärkan med Peppe, Felix och Anki. De ska segla till Sverige via Madeira. I bakgrunden syns ett par andra svenska båtar: HMS Gladan, som också vänder norrut, via Azorerna och s/y Elida, sailing for Jesus, som går från Las Palmas men fortsätter på Kanarieöarna en tid till.

Efter en ovanligt kall januari och februari har det äntligen blivit sommarvarmt på Las Canteras, där det är badbart i mars.

Cenobio de Valeron, en arkeologisk plats i närheten av staden Guia på norra Gran Canaria. Det är grottor i berget, som man kan besöka , men som man inte vet vad det har använts till. Men det är klarlagt att de är från 1400-talet från tiden innan Kanarieöarna blev spanskt.Vandring i bergen på över 1800 meters höjd har blivit populärt bland svenksa seglare.i Las Palmas. Man tar en buss upp till olika platser och sedan vandrar man över bergen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar