onsdag 22 februari 2012
FÄRGSPRAKANDE FESTIVALAVSLUTNING I LAS PALMAS


Årets Reina del Carnaval heter Laura Medina. Hon dras omkring på en vagn genom staden omgiven av de övriga kandidaterna, allt till häftiga sambarytmer. Årets Drag Queen, Kuki, med fantasin Diamante Rosa, kröntes till Reinona del Comic. Alla deltagarna i Drag-showen dansar omkring med enormt höga styltskor och minimal klädsel. Det är ett av de mest publikdragande inslagen i karnevalen.

En av de många dansgrupperna i det stora karnevalståget på väg in i Parque de Santa Catalina. I den högljudda folkmassan på bilfria gator fanns också många komiker som gärna stannade upp och spelade ett spratt bland publiken.


Finalen på karnevalen är alltid Sardinens begravning. Den symboliserar slutet på det gamla och det nya börjar med nya krafter. Ombord på en stor Scanialastbil körs sardinen i en kista till Las Canteras för sjösättning på en flotte, där den bränns upp. Kortegen ringlar fram genom hela stan och på vägen möts den av tiotusentals svartklädda människor som firar högljutt med sambarytmer på tusentals watt från högttalarna på kortegebilarna.


Den senaste tiden har vi haft många besökare från Sverige, bl a Salme Manilla från Vallenruna, som kom med lingonsylt, torkade höstkantareller och posten samt Janne och Maria Allanius, grannar från Österskär och TBK:are. De fick en helkväll på Sailors bar med hela svenska båtgänget.


Här ser vi en av de fyra kattungar som tillsammans med sin mamma bott i skrotbåten Isla de Lobos bredvid oss på ponton G. Vi matade dem och nu har de blivit infångade och förda till en organisation, Adopta un Amigo. De ska vila upp sig, steriliseras och sedan ska de publiceras på Facebook för att få nya hem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar