tisdag 10 juli 2012BESÖK I ETT GRÖNSKANDE SVERIGE

En anledning till besöket i Sverige var vigseln mellan sonen Mathias och Anneli, som ägde rum på trappan till Swedenborgs lusthus i Rosengårdens trädgård på Skansen i Stockholm. Viseln förrättades av officienten Suzette.  Efter en grå morgon tittade solen fram.just när paret skulle säga ja.


Samma dag som vigseln var det start i Gotland Runt, som för första gången hölls på Stockholms ström i stället för i Sandhamn. Vi åkte med färjan Emelia från Hammarbyhamnen till vigseln på  Skansen och råkade precis hamna i startfältet.

Jag var på stadsvandring och kom till vackra ställen jag inte sett förut. Här är ett av dem, Vitabergsparken, med utsikt mot Åsögatan och med en fantastisk grönska i förgrunden.

Näckrosor har jag inte sett på länge. Här i Järlasjön i Nacka finns det tusentals, både vita och gula.En solig dag passerar många båtar förbi den öppningsbara Danviksbron. Den ska stängas för reparation nu i sommar, vilket innebär att segelbåtar inte kan passera. De måste åka en omväg via Södertälje kanal.

Med anledning av hundraårsminnet av August Strindbergs död besökte vi Strindbergsmuséet på Drottninggatan. Våningen är intakt, som den såg ut på Strindbergs tid. Vi besökta också nya Fotografiska muséet vid Stadsgården, där man bl a visade bilder från Stockholmsolympiaden 1912, även det ett hundraårsjubileum.
Midsommar firades traditionsenligt på Trälhavets Båtklubbs klubbholme Kålö, som ligger norr om Möja. Besättningar från tretton båtar var där, reste majstång och dansade små grodorna till tonerna av Lena Lindbergs dragspelsmusik.

Här ser vi kompisen Sebastian Rosell från Las Palmas, som var på besök i Sverige. Vi bjöd honom på en segeltur med Balladen Irene till Kallskär i ytterskärgården. Sebbe njuter av tillvaron, segling och naturupplevelsler.

På Kallskär blev det besök av Lotta och barnbarnen Thea och Maja, som bjöds på jordbuggstårta.

På Kallskär brukar det vara torrt och kargt men efter allt regnande i sommar såg naturen ut som regnskog. Här ser vi en blommande svärdslilja.

På hemvägen efter midsommarhelgen såg det ut så här inifrån ruffen på Irene. Tomas till rors i kuling och regnet piskande horisontellt. Men Tomas ser glad ut ändå trots regnställ, gummihandskar och sydväst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar