söndag 22 juli 2012

FESTIVAL I LAS PALMAS

I lördags kväll var vi i Catalina-parken och tittade på en mycket hisnande föreställning av Kitonb, ett italienskt teater- och akrobatsällskap, som presenterade Carillon - El vuelo del tiempo (Tidens flykt). Teatern utspelade sig i en stålkonstruktion som hissades 80 m över marken med en lyftkran, som var osynlig i mörkret. Historien handlade om de fyra årstiderna. På bilden ser vi dansarna/akrobaterna göra konster i ringarna högt över den stora publiken.


Solisten Rosie Wiederhohn, som spelade La Divina (Gudinnan) sjöng till elektroniskt musik med mycket ljud och ljus, vilket spanjorerna uppskattar. Vi tyckte också att det var en fantastisk föreställning, som vi aldrig sett maken till, och funderar över om vad som kunde ha hänt om något hade klickat, om en säkring hade gått t ex.

 I den här stålkonstruktionen med 600 m gumirep klättrade dansarna omkring. Här kommer de tillbaka till jorden efter den svindlande resan till rymden.


Tidigare på kvällen tittade vi på en annan spännande föreställning. Det var Kenyan Boys, tre killar som dansade limbo till häftig afrikansk musik, slukade eld, gjorde saltomortaler och bildade mänskliga pyramider. De tycktes ha roligt själva samtidigt som de engagerade barnen i publiken som fick komma upp på scenen och delta.

 På baren Lolita drack vi en öl och lyssnade på den här kubanska sångerskan samt tittade på folklivet ute i gatuvimlet, de flesta var festklädda, glada och kindpussades.

Tidigare på eftermiddagen var vi på La Guerida på Las Canteras. Det är vårt vanliga lördagsställe, där de brukar spela jazz och blues, men man vet aldrig vad det ska bli. Den här gången var det hårdrock, som vi fick stå ut med. Det är i alla fall mysigt att stå där i solen och titta på folk.


Här har vi ytterligare en kulturupplevelse på Las Canteras. Det är ett gäng färgglada kor som flyttas runt över hela staden. Det är varmt för närvarande. Som ni kan se visar termometern överst till vänster 32 grader..
Vi har väntat i tre månader på den nya bommen med mera. Nu har den äntligen kommit från Frankrike via Barcelona till Teneriffa och hit till Las Palmas, men storskotskenan saknas fortfarande. Seldéns representant Nordest på Teneriffa har misslyckats än en gång. Det kanske tar tre månader till innan allt är färdigt. Vi har ju trevligt ändå, men havstulpanerna har börjat växa oroväckande på båtbotten.

I Parque Romano, där vi joggar och gympar varje morgon, växer de här vackra träden. De heter flambollanos. Träden klipps i januari. På försommaren ser de ut så här vackra.


I Sverige plockar man ju svamp och blåbär nu. Här är det snustorrt i marken. Skogsbränder härjar på Teneriffa och La Palma. Under en av våra vandringar på halvön Isleta har vi hittat kratrar på klipporna vid strandkanten med soltorkat havssalt som vi plockat med oss. Det lär vara nyttigt och vi använder det i matlagningen.

Även om inte vår båt fungerar nu, så har vi i alla fall en båtbild från Träsköfjärden en vindstilla sommarnatt i mitten av juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar