söndag 5 augusti 2012NU ÄR RIGGEN NÄSTAN KLAR

Det har gått tre och en halv månad sedan rigghaveriet. Det kan man kalla för mañana!. Det största problemet har varit samarbetsproblem mellan Seldéns kanarierepresentant Nordest på Teneriffa och segel/riggmakaren Alisios i Las Palmas. Men nu fattas bara lazyjacks och segeluppsamlingspåsen. Sedan är vi klara för en provtur i närområdet för att se om allt som t ex den nya boombreakern (gippbromsen) fungerar. På bilden ser vi segelmakaren Octavio till vänster och hans medhjälpare.

Den här lördagen hade vi trevligt på Las Canteras. Då hade Nayra Carrasco Quartet  soul session på baren la Guarida. Det är staden Las Palmas som ordnar Musica en la playa. Det är vårt favoritställe på lördagarna.

Efter musiken händer det att vi stannar på något vattenhål och tar en drink innan vi promenerar hem. Här har vi tagit en mojito artesanal, som är extra dekorerad med frukter. I övrigt består mojito av ljus rom, limejuice, strösocker, sodavatten och myntablad. Den brukar kosta 4 €, vilket inte är mycket med tanke på dagens eurokurs.

Det är en bit att gå mellan Las Canteras och marinan. Det tar drygt en halvtimme. Är det dessutom över 30 grader varmt så är det skönt att lufta fötterna på en bar.

På fredagarna går vi till Sailors bar på after work. Det är alltid spännande att se om det kommit några nya svenskar. Den här gången träffade vi besättningen på "Discovery", som bor i båten på Graciosa under vintern men som nu tagit en shoppingtur till Las Palmas (120 M). Det är dåligt och dyrt att handla på Graciosa. De har två små barn som går i skola på Graciosa. Pappa Stefan flyger till oljefälten i Norge och jobbar på en oljedepå, stor som en supertanker, på Nordsjön. Han jobbar två veckor och är ledig två och reser alltså mellan Graciiosa (en liten ö norr om Lanzarote) och Stavanger. Det kan man kalla att långpendla till jobbet.


Det här är en bild av en grupp luftakrobater som heter Muaré. De ingår i den 16:e teater-, musik och dansfestivalen, som staden Las Palmas ordnar varje år. Den har pågått i tre veckor och det här var den sista föreställningen. Akrobaterna hänger högt uppe i luften i en gigantisk lyftkran. Det är underbart att staden bjuder på så mycket kultur trots Spaniens svaga ekonomi.


På söndagarna brukar vi ta en promenad i Jardin Zoologico nära marinan. Där finns det alltid något nytt att titta på. Nu håller bananerna på att mogna. Den lila delen är blivande bananer.

Det finns många vackra blommor, som den här "borsten". Tyvärr vet vi inte vad den heter. Det finns inga namnskyltar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar