söndag 12 augusti 2012

FÖRSTA PROVTUREN MED NYA RIGGEN

En mycket varm sommardag med lätt vind gjorde vi en provsegling. Vi gjorde några slag och upptäckte att båten tog mycket bättre höjd än tidigare med det gamla seglet. Det var också lättare att trimma. Det kändes lite ovant med lazyjacks och segeluppsamlingspåsen, men rutinerna kommer och då blir det säkert en fröjd att hissa och ta ner storen.

 Riggmakaren Domingo, alltid glad, har till sist gjort ett bra jobb, fastän vi många gånger tyckt att det varit för mycket manaña. 

 På provturen hade vi bjudit med Sebbe och hans underbara småtjejer Freja och Mia. De hade aldrig seglat förut och tyckte det var lite otäckt i början när det lutade. Men belöningen, Sebbes hemlagade köttbullar med lingonsylt, som dukades upp när vi ankrat utanför Playa Algaravaneras, gjorde att de började trivas igen.


Det var djupt där vi ankrade, men det avskräckte inte Freja och Mia.från att bada. Med "vingar" simmade de glatt runt båten. Badtemperaturen var 25 grader..

Vi har gjort ett besök på en polisstation i Las Palmas för att anmäla en cykelstöld, som inträffade i våras. Utanför fanns skylten ovan, där det står att den här stationen utsetts till årets polisstation 1999. Men det var då. Nu blev det en väntetid på två timmar och en komplicerad anmälan. Men i väntrummet fanns en TV, där vi kunde se kvartsfinalen i OS-basket mellan Spanien och Ryssland. Folksam har till vår förvåning bestämt sig för att betala full ersättning minus självrisk på hemförsäkringen. Så nu kan vi skaffa en ny cykel.

Pekka fick några fiskar till katten av en fiskare här på pontonen. Det var lite synd på en så vacker fisk, men den var ju ändå död.

Det är mycket varmt nu och på Las Canteras är det proppfullt med badande i synnerhet under helgerna, även när det är nästan skymning. Det är inhemska turister, inte så mycket utlänningar.

Lördagens musik på standen Las Canteras var en riktig höjdare. Gruppen heter Los Detenidos och spelar rock med många Elvis-låtar, bland annat Jailhouse Rock på engelska med spansk brytning. Det låter jätteroligt och alla sjunger med.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar