tisdag 18 september 2012


SEGLING FRÅN EL HIERRO TILL LAS PALMAS

http://youtu.be/hP_7qYMDkwU
Ovan är en länk till en liten film om seglingen till Las Palmas. Kopiera och lägg in i webbläsarens adressrad. Häng med på en tur på den gungande Atlanten!

Vi hade sällskap med en spansk ensamseglare från El Hierro till La Gomera. Han tipsade oss om ankarplatsen Valle de Gran Rey (Den stora kungens dal) på La Gomeras sydkust. Det är en magnnifik plats, men tyvärr har vi ingen bild eftersom det var mörkt när vi kom fram. Bilden ovan är tagen av Ola på Noa Noa II när vi seglar utanför Teneriffa med vulkanen Tejde i bakgrunden.


Huvudstaden San Sebastian på La Gomera är mycket präglad av Columbus. Han bodde här i ett hus längs huvudgatan före sin första segling, som skulle gå till Indien, men han hamnade på Kuba. Han bunkrade här och reparerade skeppen. Huset där han bodde är numera museum. Han hade en älskarinna, som bodde i ett annat hus längs gatan, och innan han avseglade hölls en bön i stadens katedral..
San Sebastian är en gammal, genuin och väldigt vacker stad med 9500 invånare. Här ser vi stadsparken med Tower of the Count från 1450.

Från San Sebastian seglade vi till ankarplatsen Montaña Roja i härheten av Marina San Miquel på Teneriffas sydostkust nära Teneriffas internationella flygplats Reina Sofia. Det var ganska svalligt, men det går bra för en natt.


Vi hade en fin segling 50 M med halvvind från Montaña Roja till "norskbyen" Arguineguin på Gran Canarias sydkust. I Arguineguin har vi varit många gånger. Det är en bra ankarplats och en trevlig stad där vi brukar köpa inlagd sill och färska räkor i norskbutiken. Här tog avsked av Ola och Torunn på s/y Noa Noa II och seglade vidare mot Las Palmas.

Det är trevligt att vara tillbaka i Las Palmas och träffa alla vänner. Det är soligt och varmt. Så här vackert blommar bouganvillan i Parque Julio Navarro bakom marinan.

Vi hinner knappt komma tillbaka innan evangemangen börjar. Här är det sång och folkdansuppvisning på Nestor-muséets gård på söndagsförmiddagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar