lördag 6 oktober 2012


HÖST MEN ÄNDÅ SOLIGT OCH VARMT I LAS PALMAS

Ett hösttecken är att HMS Falken har anlänt till Las Palmas. Den här gången ska Falken ut på en riktig långsegling som börjar i slutet av november och går till Kap Verde, St. Barth, Florida, Washington, Bermuda och Azorerna.


Vi har gjort en hel del båtjobb på sista tiden. Här ser vi den nya förluckan från Lewmar. Det är vackert lite tonat glas som ger insynsskydd men bra utsikt, t ex ser vi månen från sovrummet. Dessutom är den tät, vilket den gamla inte var.


Vi har också skaffat en Waldner bombroms med fästpunkt akter om rodkicken. Bombromsen ska förhindra oplanerade gippar som den som vi råkade ut för i våras då storbommen bröts av.


Idag har vi haft en underbar dag på stranden. Vi brukar gå till den närmaste stranden Alcaravaneras varje dag, men nu tog vi en långpromenad till Las Canteras. Det var 33 grader i luften och 28 i vattnet.


Det var ovanligt klar sikt. Man kan se ända till Tejde på Teneriffa. Det är lite mindre turister just nu och spanjorerna har slut på semestern.


Efter badet lyxade vi till det med en Glass Melba på en uteservering på Canteras. Glass Melba är väldigt mättande och god,  består av många olika frukt- och glassorter och pryds med ett parasoll och en vimpel.


På söndagrna går vi och tittar på musik- och folkdansgruppen Roque Nuble i Museo Néstors park. Den kanariska folkmusiken som de spelar heter tenderete och dansen kan vara Spaniens nationaldans pasodoble.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar