måndag 29 oktober 2012VÄNNER KOMMER OCH GÅR

Anders och Sussie på s/y Ida Amoress avseglade för en vecka sedan från Las Palmas mot Almerimar på spanska fastlandet. De lämnar ett stort tomrum eftersom de varit våra vänner i ett par års tid och med glatt humör deltagit i många aktiviteter, som t ex på bergsvandringar. Vi önskar dem lycka till i framtiden.


Posten är ett knepigt kapitel för oss. Vi förlitar oss på att någon ska komma och hälsa på. Här är det våra grannar i Österskär, Lennart och Marianne, som agerar brevbärare. De bor i San Agustin under vinterhalvåret och i Sverige på sommaren. Vi möttes på flygplatsen.


Beväxningen frodas på båtens botten efter ett och ett halvt år i sjön. Kanske beror det på att vi målade för få lager bottenfärg senast vi tog upp båten i Olhao i Portugal. Det kan också bero på att vattnet här är aggresivare. Men det är inga problem att dyka. Vattentemperaturen håller sig på 27 grader än så länge. Ett nytt varv håller på att bli klart i marinan i Las Palmas med ny travellift på 74 ton.


Vi har börjat gå på en kurs i spanska. Kursen hålls på Skandinaviska klubben. Det är tolv deltagare.Vår läare är Sebatian, till vänster på bilden. Här är han tillsammans med fiskekompisen Carlos på jazzpuben La Guerida.


I lördags spelade Marcos Coll, en gästartist från Mexiko, som spelade soul på munspel, tillsammans med husbandet. Han spelade så att alla i den stora publiken sjöng och dansade på innestället La Guerida på Las Canteras.


Bergsvandringarna har börjat. Här ser vi Roque Nuble på 1800 meter över havet. Den såg vi under vår senaste vandring mot Gran Canarias högsta punkt Pozo de las Nieves på 1950 m höjd. Det var en jobbig vandring och Pekkas knä svullnade upp. Det krävdes en veckas vila, men är bättre nu.


Dansgruppen, som är så färggrann och trevlig att titta på heter också Roque Nuble. Vi har haft dem med flera gånger förut, men de är ett tacksamt fotomotiv, så vi tar med dem en gång till.


Josse är också ett fint fotomotiv. Här ligger hon på sitt favoritställe i shoppingvagnen på rufftaket. Hon gör inte så mycket. På dagarna sover hon och på nätterna är hon ute på däck, men hon går aldrig i land. Möjligen kan hon hoppa över till en grannbåt en stund. Hon har fått färsk fisk av båtgrannen Patrick, som harpunerade en dorado här om dagen.

Pekka fyllde nyligen år, så vi firade med en kaka i sittbrunnen och var sedan på bio och såg den roliga filmen Carnage av Roman Polanski.
1 kommentar:

  1. Hej Pekka o grattis på stora dagen! Här börjar vintern komma men i helgen seglar vi till Huvudskär o bastar med Tobbe o Eva. Kram till Barbro oxå. Hoppas vi ses efter den 25/11. Hälsar Ola o Torunn

    SvaraRadera