söndag 25 november 2012


ARC-STARTEN UPPSKJUTEN PÅ GRUND AV VÄNTAD HÅRD VIND

För första gången sedan 1989 blev ARC-starten uppskjuten i sista stund på grund av en väntad hård sydvind, men racingklassen fick starta ändå. Lågtryckscentrum låg just här i Las Palmas, vilket innebar en start helt utan vind. Det här är det 27:e ARC från Las Palmas till Saint Lucia. En start för övriga deltagare planeras till tisdag 27.11. Cirka 50 båtar av 228 var med i starten.


Den senaste veckan har varit fylld av festligheter. Här är en bild från invigningsceremonin. Banda Canaria spelar och flaggbärare från de deltagande 25 länderna går i kortege runt marinan.


Turistchefen  Sean Campton från Saint Lucia berättade om aktiviteterna som väntar när ARC-seglarna kommer fram. Det första som händer är att de får en fruktkorg samt en Rum Punch, en drink som är vanlig i Västindien. Den består av juice, rom, muskot och is.


En av festerna är en maskeradbal. Bilden visar bästa par. Man utser även bästa kvinna, bästa man, bästa besättning, bästa pojke och bästa flicka.


Mingelfesterna är många. Här är det Farewell coctail på Real Club Nautico. Vår gäst Tomas minglar, här tillsammans med Carol, som är ARC:s fotograf. Hon säger att hon inte är van vid att stå framför kameran, men det gick ju som synes bra ändå. Det var mer än tusen deltagare som bjöds på snittar och drycker på klubbens stora terass med pool.


I staden Las Palmas och på stranden Las Canteras pågår julförberedelser. Här håller man på med att anlägga sandskulpurerna med bibliska motiv, som byggs upp inför varje jul med hjälp av konstnärer från olika länder.

 

Vandringar i bergen pågår som vanligt. Här tar Björn och Tomas under en paus vid grottorna på 1600 m höjd mellan Artenara och Cruz de Tejeda. Det här är oftast en efterlängtad stund under bergsvandringen.

Svindlande höjder. Vi befinner oss i bergsmassiven i centrala Gran Canaria på cirka 1700 m höjd. Det är kargt på sina ställen. Vandringslederna går oftast vid ravinens kant.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar