söndag 2 december 2012


DRAMATISK START I ARC

Den två dagar senarelagda ARC-starten med 193 deltagande båtar blev dramatisk med hård nordostlig vind och höga vågor. Två av de sex svenska båtarna, Vendetta och Amores, var så heta på gröten att de tjuvstartade. De behövde inte göra om starten utan fick två timmars tidstillägg på den totala sträckan på 2700 M till Saint Lucia. Här ser vi svenska båten Solit, en Malö 40, sekunderna efter starten på Las Palmas redd.


Tidningen Oceanseglaren hade god bevakning av ARC. Här är redaktören Ingegerd med maken Christer, som intervjuade de svenska deltagarna.


Vi har haft väldigt många besökare de gångna veckorna. Det har varit kallt så vi har fått tränga ihop oss inomhus. Här ser vi besättningarna från Gantika och Noa Noa II. Vi var nio personer i Corona Aq.


Två av den senaste tidens besökare, Jörgen och Tomas, bakom det stora fatet med kräftor, som Jörgen och Hilkka hade med sig från Sverige. Det var en välkommen present, som smakade utmärkt precis som de brukar i Sverige en augustikväll. Men vi slapp myggen och fleeströjorna.


Hilkka, som sitter uppflugen på muren i Museum Nestors park, har bra utsikt över folkdansgruppen Roque Nubles framträdande.


Det är trevligt att kunna visa besökarna lite genuin kanarisk kultur, som exempelvis folkdans och folkmusik. Roque Nuble har färgstarka och vackra kläder och de avslutar alltid med att bjuda upp publiken till dans.


Idag har vi firat första advent med glögg och pepparkakor. I lördags  var vi i engelska kyrkan (Iglesia Anglicana), där svenskan Ulriika Törnros dirigerade en damkör, som framförde julsånger på svenska, engelska och spanska. I kyrkans trädgård hade engelsmän och svenskar ordnat basar och grillning. Det var några hundra besökare, som kom och hade trevligt umgänge.


Ulrika driver också en musikskola för barn. Här har de samlats i kyrkan för att öva julsånger  på svenska, som de ska framföra till Lucia. I gruppen ser vi Freja och Mia, andra och tredje från vänster. De är vår vän och spansklärare Sebastians döttrar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar