lördag 15 december 2012


DE FLESTA ARC-BÅTARNA ÄR I MÅL I SAINT LUCIA

Här ser vi Vendetta, en First 36 med Stefan Kraft som skeppare, i starten den 27.11.  Vendetta kom i mål i Rodney Bay den 12.12 på 72:a plats. Efter den häftiga starten med kraftig vind och höga vågor normaliserades vädret efter en vecka. I går, den 14.12 hölls välkomstparty för de som anlänt. Det finns fortfarande några som inte kommit i mål.Sandskulpturerna Belén på Las Canteras byggs upp på nytt varje år före jul av konstnärer från olika länder. De föreställer Betlehem som man tror det såg ut vid tiden för Jesu födelse. I år var Belén lite nedbantad på grund av den dåliga spanska ekonomin.


Vi har julpyntat lite i båten med apelsiner ljus och renar från Ikea, där vi också köpt sill, ansjovis,  glögg, pepparkakor och köttbullar. En del båtar här i marinan har ljusslingor i riggen och varannan palm på stora vägen har ljus med blåaktigt sken. Även här är det besparingar. Förra året hade alla palmer julbelysning.


På Skandinaviska klubben har vi varit på luciafest med basar, lotterier och julmat samt en väldigt bra sångkör som sjöng de vanliga julsångerna på svenska och spanska.


På luciadagens kväll var det luciafirande i engelska kyrkan. Här ser vi lucian Beatrice och delar av barnkören. Kyrkan var fylld till bristningsgränsen av spanjorer, svenskar och engelsmän. Kören leddes av Ulrika Törnros, som har en musikskola för svenska barn. I kyrkans park serverades glögg och lussekatter i den varma kvällen.


Vi har bytt ut den gamla TV:n med digitalbox, som ofta krånglade, till en ny LED-TV. Den ryms på tvärskottet på babordssidan och hela båten började se ut mycket större. Det är en julklapp till båten till stor glädje för oss. Vi kan se nyheter och väder på spanska. De är oftast textade och går lättare att förstå än bara tal.


Queen Mary 2 är ofta på besök i Las Palmas. Det är en guldgruva för staden när kryssningsfartygen kommer och passagerarna handlar och utnyttjar tjänster under en hektisk dag. Nästan varje dag är det en eller flera kryssningsfartyg av den här storleken som kommer på morgonen och går på kvällen.


1 kommentar:

  1. Hej Pekka o Barbro! Ni verkar ha det prima i LP. Här uppe i Stockholm går vi mot en vit jul och mycklet snö. Vi kommer ner till er den 9 feb

    God Julkramar
    Ola o Torunn

    SvaraRadera