tisdag 25 december 2012


JULSEGLING TILL ARGUINEGUIN

Veckan före jul tänkte vi segla till La Gomera, men vädret såg inte så lovande för att kunna segla tillbaka före nyår, så därför valde vi en kortare segling till Arguineguin på sydkusten. Det var lugnt väder, så vi seglade halva vägen och körde motor resten.Här passerar vi fyren i Maspalomas.


När vi startade på morgonen från Las Palmas mötte vi det här ståtliga tyska skeppet på väg in i hamnen.


I höjd med Arinaga small det till i fiskelinan som löpte ut och efter en stunds vevande uppenbarade sig den här baracudan på cirka 4 kg. Den gick bra att ta upp med huggkroken. Katten var intresserad men också rädd. Vi och katten har fått många mål mat från fisken under veckan.


I Arguineguin är det väldigt vackert. Vi ligger för ankar utanför den norska sjömanskyrkan, som har bra wifi och serverar våfflor med sylt. Om vi ligger med aktern mot Guds hus når vi deras wifi, men när strömmen eller vinden vänder tar vi jollen, åker in och sitter med datorn på kyrkans terrass. Den här gången var det inte så många båtar, så det var gott om svajutrymme.


Nu är vi tillbaka i Las Palmas och har firat jul. På Las Canteras finns julkrubban med jesusbarnet bland andra sandskulpturer i det som kallas Belen, bilder från Betlehem, som man tror det såg ut vid tiden för Jesu födelse.


Julaftonen var varm, hela 33 grader, så det passade bra att ta sig ett julbad på Las Canteras. Vi brukar bada i "Viken" på norra ändan vid de gamla båtarna. De ger lite vindskydd. Många svenskar, som är bofasta, brukar bada här i stället för där de flesta turisterna vistas i centrala delen av Canteras.


Vi hade inte tänkt ha något julbord men så blev vi inbjudna till ett internationellt knytkalas på seglarskolan i marinan. Vi gjorde en Janssons frestelse och andra hade tagit med sig av sina hemländers julrätter. Det blev intressanta smakupplevelser.

Det var många bekanta där, som Kalmar Janne och Caroline här på bilden till vänster, men också många nya som vi aldrig träffat förut. Vi var omkring 50 på den annorlunda och trivsamma julfesten.

Vi önskar alla god fortsättning på julen och gott nytt år med den här rosen från den vackra parken bakom hotell Santa Catalina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar