måndag 7 januari 2013


JUL PÅ TRETTONDAGSAFTON I SPANIEN

I Spanien firas den riktiga julafton när man delar ut julklappar till barnen på trettondagsafton. Då går en parad genom hela Las Palmas med 14 pyntade lastbilar med utklädda människor, som kastar tonvis med godis till barnen längs kortegevägen. I slutet av karavanen kom de tre vise männen ridande på kameler. Tiotusentals åskådare jublade och barnen lämnade sina önskelistor.På ponton K var det stor avskedsfest för Kalmar-Janne och Caroline. En internationell skara med mestadels svenskar, engelsmän, tyskar men också andra som trängdes på bryggan kring ett dukat bord med snittar, pizza, pajer och drycker.

Så var det dags för sista ölen före avgång mot Brasilien via Kap Verde. Båten heter s/y Bald Venture och är 36 fot. Det är trevligt att de äntligen kommer iväg, men v som blir kvari kommer att sakna dem.Nyåret firade vi på Skandinaviska klubben. Först var vi på s/y Sulamit 2 för en fördrink hos Tove och Uffe. Här provar Tove sin festklädsel och en hatt från Kap Verde
.
Nyårsmenyn bestod av laxbakelse, oxfilé eller lax och potatisgratäng samt marängsviss till efterrätt. Vid tolvslaget gick vi ut på stranden och tittade på fyrverkerierna samt skålade för det nya året i champagne.


Vi hade också "julafton" i början av det nya året när vi fick posten av grannarna Leffe och Maggan som ska bo i San Augustin en månad. Vi fick bland annat efterlängtade reservdelar som en ny loggivare och cirkulationspump


Nya vackra vyer under en vandring på 17 km från Cruz Tejeda till San Bartolomë. Den började med kyla, regn och blåst men himlen klarnade upp efter ett par timmar och livet lekte resten av dagen. Pekka klarade av vandringen bra eftersom det onda knäet har blivit bättre. På bilden syns nyutslagna mandelblomsträd och i bakgrunden en av de många sjöarna. Alla sjöar i bergen kallas Embalse, som betyder damm.


Vi har också varit på en otroligt vacker bussutflykt till marknaden i San Mateo, en liten stad uppe i bergen. Det är en marknad som hålls varje lördag. Där finns ortens grönsaker, frukter, ostar, kryddor och viner. Allt är fräscht och vackert upplagt.


 Idag har det varit riktigt soligt och varmt och eftersom vi har jollen i sjön passade vi på att göra en utflykt till playa Alcaravaneras för sol och bad ett par timmar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar