söndag 17 februari 2013


KARNEVALSSTÄMNING I LAS PALMAS

Årets karnevalsdrottning heter Giovanna Lee och kommer från England. Hon fördes främst i karnevalståget som gick genom hela Las Palmas. Sedan kom 85 stora lastbilar ombyggda till karnevalen samt en mängd människor som sjöng och dansade i sambatakt 10 km genom staden.


Sedan kom Drag Queen, Xoul, iklädd sin färggranna dräkt och gyllene styltskor. Drag Queen show är den mest populära av alla inslag under karnevalen.


Här passerar kortegen parken vid Santa Catalina-hotellet på huvudgatan Castillo y Leon, som stängts av för all biltrafik.

De 85 lastbilarna var ombyggda till "partytält" med bardiskar och enorma högtalaranläggningar. Några hade till och med egna elverk med för att producera önskad volym på sambalåtarna.


Det var en tävling om den vackraste partyvagnen. Den här tyckte vi var den största och vackraste.

Här är ett par glada ansikten i vimlet.

Och här är ännu ett vackert ansikte ombord på en av kortegefordonen.


Det finns annat än karnevalen i Las Palmas, Här ser vi seglarna och OSK-medlemmarna  Uffe och Ola på cykeltur bland de stora båtarna. I bakgrunden ses 131-fotaren s/y Elida Sailing for Jesus, som ofta besöker Las Palmas,

Här ser vi det olycksdrabbade kryssningsfartyget Thomson Majesty, som för några dagar sedan låg i Santa Cruz de La Palma. Där omkom fem besättningsmedlemmar under en livbåtsövning. Livbåten föll okontrollerat 22 meter och vändes upp och ner. Nu finns fartyget i Las Palmas och hämtar nya passagerae. De tidigare skickades hem med flyg.Det vackra vädret är tillbaka i Las Palmas, badlivet i "Viken" på Las Canteras är i full gång. Där träffar vi många bekanta svenskar. Lufttemperaturen når upp till 30 grader och i vattnet är det omkring 20. Ganska acceptabelt i februari.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar