lördag 16 mars 2013


VÅRVINTER I SVERIGE

Trots kölden har det blivit dags för vårrustning av båten. De tycker i alla fall Tomas, som håller på att byta batterier på Balladen Irene.


Pekka var på Stockholmsbesök några dagar i början av mars och bodde hos vännen Tomas i Skärgårdsstad större delen av tiden. Tomas bjuder ofta på kulinariska rätter. Här på bilden ser vi hemlagad pizza.


En anledning till Stockholmsbesöket var båtmässan och engagemanget i Oceanseglingsklubbens monter. Där träffar man alltid många bekanta. Här ser vi Olle och Maggan Blomkvist och monterkollegan Carl-Håkan Lundin.


Ett dragplåster på mässan var Sven Yrvinds nya skapelse, med vilken han ska segla jorden runt. I den 10 fot långa båten ska han tillbringa 600 dagar till havs!Under båtmässan bodde Pekka hos Hilkka och Jörgen. Hilkka gillar att ta långpromenader i Flemmingsbergsvikens våtmarksanläggning. Hilkka är en stor djurvän och har alltid mat med sig till fåglarna som samlas vid öppet vatten. Hilkka har också fåglar utanför husknuten.Tillbaka i Skärgårdsstad igen med promenader i klart men kallt vårvinterväder med snö, is och öppet vatten. Vilka kontraster! Nedre bilden är från nästan samma ställe men efter solnedgången som ger andra färger.


Båtjobbet i Skärgårdsstad fortsätter. Här håller vi på med reparation av foten till en mantågsstötta. Foten satt så illa till att vi var tvungna att demontera bränsletanken.


Sedan blev det besök i Nacka för att träffa barn och barnbarn. Här ser vi Mathias, Lovisa och Anneli, ordentligt påpälsade trots solen i sydsluttningen vid Järlasjön.

 

Pekka bodde också ett par nätter i Norra Hammarbyhamnen hos Margita. Där är det nära till Hammarbyleden med båtar i vinteride. Här ser vi bland andra  OSK-båten s/y Natka.


 På Söder finns det många vackra gamla byggnader som t ex Sofia folkskola från 1910. Den var dimennsionerad för 2457 barn. Den används fortfarande som grundskola men med betydligt färre elever.


Slutligen ett besök på Solbrännan i Österskär för lunch. Det är ett måste. Restaurangen har fått större altan och stranden var uppfräschad med ny picknickplats och bänkar.  m/s Rödlöga ligger infrusen på sin plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar