torsdag 15 januari 2015


VÅREN ÄR SNART HÄR

Redan för några dagar sedan syntes mandelträden blomma i bergen mitt på Gran Canaria vid en plats som heter Chira på 1000 m höjd. Våren är på väg!


De senaste två veckorna har vi haft stökigt i båten. Tapetseraren Jorge har gjort nya dynor både i sovrummet och salongen.


Så här blev resultatet. Det var ett lyft som ökade trivseln ombord. Till och med katten ser ut att trivas. Annars brukar hon inte vara särskilt förtjust i nymodigheter.


En stor händelse i veckan var när Theo fyllde ett år. Alla i skandinaviska gänget var där. Ett tag var vi 20 personer ombord. Familjen har just bytt boende från en Allegro 27 till en Malö 40.


Julen firade vi tillsammans med seglare från många olika länder. Vi samlades i seglarklubben. Det var knytkalas. Var och en tog med sig någon typisk julrätt från sitt land, Allt ställdes fram på ett bord och vi kunde gå runt och smaka på varandras rätter. Vi bidrog med Janssons frestelse.


Trettondagsafton firas stort med en parad som kallas La noche des reyes. De tre kungarna Melchior, Gaspar och Balthasar kommer ridande på kameler och ger presenter till barnen.


Lastbilar kör omkring med jättehögtalare som spelar hög musik med barn som kastar godis och "snö" på publiken son kantade kortegevägen genom stan.


Ett ovanligt inslag i kortegen som väckte stor uppmärksamhet var fåret som gick och bar på en liten hund på ryggen. 


Besöken har varit många så här års. Här ser vi lotsen Staffan som är med i Laurinkostersällskapet och är ägare till s/y Dorinda, som är en L28. Han hade sällskap med Solveig, som bor på Gran Canaria under vinterhalvåret.


Några vandringar har det också blivit. Här är vi ute på en "klassiker" på höga höjder mellan Artenara och Cruz de Tejeda. Från vänster på bilden: Mathias, Björn, Dan och Maria.


En annan vandring gick till Isleta på nordkusten. Det är ett vulkaniskt område med märkliga klippblock och "badkar" som naturen format. Här ser vi Anneli, Lovisa och Mathias. Lovisa, som är 9 år klarade vandringen på ca 10 km utan problem.


Den här katten som vilar sig i solen såg vi på strandpromenaden vid Punta Gorda på vägen till halvön
Isleta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar