söndag 15 februari 2015
KARNEVAL OCH BRYGGSEGLING

La gran Cabalgata, det stora karnevalståget genom Las Palmas gator, lockade tiotusentals spanjorer och turister i går. Karnevalen pågår i tre veckor och det här är slutet på den andra veckan. 120 stora lastbilar kördes genom stan med öronbedövande salsamusik från stora högtalare och glada utklädda deltagare på flaken.


Karnevalens drottning, huvudfiguren i karnevalståget, och de övriga kandidaterna dras fram på fyrhjulingar. Uttagning och omröstningar har pågått i Parque Catalina och TV.


Här ser vi en färgstark och  glad deltagare i en av de många sambadansande grupperna som drog fram längs kortegevägen genom staden.


Här har en del av svenskgänget samlats på åskådarplats på Plaza de Feria, där tåget startade. Det gäller att vara varmt klädd för på kvällen kommer kylan. Det har varit ovanligt kallt i år, så vi har inte varit ute så mycket som vi brukar.


Idag, som alla söndagar, har det varit folkdansuppvisning i Parque Doramas med sång- och folkdansgruppen Roque Nuble.från San Cristóbal. Sångerskan Maria Filipe, i mitten i gul sjal, framför Canarias vackra och storslagna nationalsång "Islas Canarias" med kraftfull röst fastän hon är väldigt liten till växten.


Vi har investerat i en frys. Det var svårt att hitta en plats i vår lilla båt, men till slut fick den stå under bordet, nedsänkt till hälften under durken ovanpå en av bränsletankarna. Nu har vi glass och djupfryst pizza samt is till GT:n. Vi försöker nu utreda hur mycket ström den tar utan landström och det verkar som att solceller och vindgenerator räcker, i varje fall för en veckas segling.Vi har bryggseglat hela vintern, en del arbeten har blivit gjorda. Det har varit många aktiviteter på land, så det har inte varit långtråkigt. Vi har haft många besökare från Sverige. Spanska-kursen går vidare, och vi brottas med att böja de spanska verben. Nu har Pekka varit och handlat sommarkläder, ny hatt och ny skjorta, i väntan på värmens ankomst.


Här ser vi ett par av besökarna, Olle och Maggan Blomqvist på s/y Mareventus, som kommit tillbaka efter en segling runt om i den kanariska arkipelagen och tycker det är trevligt med lite storstadsliv.


Inte nog med att det är festival i Las Palmas. Det är också festivaler uppe i bergen. För ett par veckor sedan var vi i bergsbyn Tejeda på 1600 m höjd, Där blommade mandelblomsträden mer än vanligt trots att det varit kallt, men det kanske beror på att det också regnat mycket.

Datorproblem är ständigt återkommande i Las Palmas, särskilt nu sedan marinan lagt ner det nät som fanns, som var gratis och fungerade rätt så bra. Det har överlämnats till ett företag som har ett mycket sämre nät till väldigt höga priser. Amerikanen Mike har hjälpt oss många gånger med datorer och förstärkare. Han är mycket speciell, går alltid barfota oavsett vädret. Han har skapat ett eget navigationssystem som heter Nimble. Han seglar ensam med en ganska risig båt mellan Kanarieöarna och Västindien varje år för att sälja Nimble och hjälpa seglarna med dataproblem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar