lördag 14 mars 2015


VÅRBESÖK I SVERIGE OCH VANDRING I GRÖNSKANDE GRAN CANARIA

Pekka har varit på vårbesök i Stockholm bland annat för att stå i Oceanseglingsklubbens monter på båtmässan och köpa AIS och GPS till båten. Elektronik visade sig vara billigare i Sverige än i Las Palmas. Han hann också med att besöka vänner och släktingar. Här är en bild från en av långpromenaderna runt Hammarby sjö.


Vintergäcken blommade i Stockholms parker fastän det var i slutet av februari, vilket är ovanligt tidigt. Det var ingen sträng kyla utan några plusgrader hela tiden. Pekka var orolig för han hade ju inga vinterkläder, men som tur var behövdes de inte.


Den här gamla byggnaden från 1700-talet kallas Färgargården och ligger på Södermalm. Den användes till att färga garn och tyger till kläder för Barnängens industri.


På Oceanseglingsklubbens årsmöte avtackades Christer Lefvedahl efter tio år som ordförande. Han efterträds av Mats Båvner. Årsmötet och årsfesten som hölls i Sjömansskolans lokaler på Långholmen var mycket välbesökt.


Mesta tiden i Sverige tillbringades hos Tomas i Skärgårdsstad. Långpromenader i skogen och fiske var favoritsysselsättningar. Fisket var inte över sig men det blev i alla fall en lake och en abborre..Tillbaka i Las Palmas och fredagsträffen på Sailors bar, där vi numera har trevlig underhållning.i form av live music med keyboard och gitarr. Spontant dyker det upp sångare, en del är faktiskt bra.


Vi har hållit på i fyra år med After Work på Sailors bar på fredagskvällarna. Så här glatt och trevligt har vi det. Det bruikar vara omkring 20-25 personer. Det är en fantastiskt fin sammanhållning bland svenska seglare i Las Palmas.


I Lomo Magullo startade vi en vandring i ett för oss nytt område väster om Telde i bergen i centrala Gran Canaria.


Det var en lång vandring på 20 km huvudsakligen i Barranco Cornicalos, som är ett vackert naturreservat med blommor,  en porlande bäck, vattenfall och en fantastisk grönska.


Vi har också gjort en trevlig utflykt till romfabriken i Arucas. Efter rundvandring i fabriken blev det provsmakning av olika sorters rom. Den grundades 1884 och har en årlig produktion på 3,5 miljoner liter rom. Det är det största romdestilleriet på Kanarieöarna.


Den lilla staden Arucas grundades 1503. Där finns en väldigt storslagen katedral med vackra fönstermålningar. Den började byggas 1909 och var klar först 1977. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar