söndag 19 april 2015


 BLOMSTERPRAKTEN HAR BÖRJAT PÅ GRAN CANARIA

Blomsterprakten har börjat både i Las Palmas parker och uppe i bergen trots det tidigare kyliga och blåsiga vädret. Här ser vi en blomma från Parque Doramas nära marinan.


Folkdansen är vårt söndagsnöje. Här ser vi gruppen Roque Nuble som kommer från fiskebyn San Cristóbal lite söder om Las Palmas.


Det har  nyligen varit en gastronomisk festival i San Cristóbal. Vi gjorde en utflykt dit tillsammans med några båtgrannar. Här ser vi Peter från s/y Harmony. Bebyggelsen i fiskebyn är förfallen på några ställen, som till exempel den här dörren. Men det finns planer på ett renoveringsprojekt.

Med på utflykten var också lilla Theo, men det är pappa Roger som håller i ölglaset än så länge. Huvudingrediensen på den gastronomiska festivalen är sardiner, oftast grillad sardin. Men det finns annat också, som t ex mozzarella med lök och tomater.


Lördagskvällarna brukade vi förut tillbringa på La Guarida där bland många andra våra favoriter Los Gumbo spelade blues och jazz. Men nu har Guarida stängt och vi har  förflyttat oss till det som vi kallar Kubanen, också på Las Canteras, men i andra ändan av stranden. Här är det latinamerikanska rytmer oftast. Vi fått nya favoriter, som den kubanska sångerskan Irene och hennes ackompanjatör från Venezuela.


Vi har börjat förbereda båten inför ARC-starten i november. En ny solpanel är monterad liksom en ny plotter och en ny AIS. Nu återstår en del saker, som att skaffa en ny Furlex och byta förstag. Båten ska snart tas upp på varvet för bottenmålning och eventuellt riktning av propelleraxeln.


Katten Josefin har varit till veterinären och fått rabiesvaccinering. Inför avseglingen ska hon dit igen och få någon medicin mot tropiska sjukdomar. Här ser det ut som hon vill gå i land, men hon brukar ångra sig och stanna kvar ombord. Hon är ute på däck på nätterna men går aldrig i land i varje fall inte längre än till bryggan.

Här är en bild från en av de många vandringarna. Det brukar vara vandring en gång i veckan och ibland två. Nyligen var vi uppe i området kring Roque Nublo. Som tur var hade vi vackert väder med klar sikt.


Sedan flera år tillbaka träffas vi svenskar och några andra skandinaver på Sailors bar på fredagskvällarna. Vi träffas och berättar vad som är på gång, vad som har hänt sedan sist och planerar gemensamma aktiviteter.


Om ett par dagar ska jag åka till Sverige för att skaffa ett nytt pass. Jag ska också gå på OSK:s träff med västindisk musik samt hämta posten, träffa bekanta, göra deklarationen och träffa en ny hyresgäst. Det blir nog fullt upp under veckan i Sverige..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar