söndag 7 juni 2015


DET BÖRJAR BLI TOMT PÅ SVENSKAR I LAS PALMAS

Idag har det varit soligt men blåsigt i Las Palmas. Vi cyklade till Las Canteras och hittade en plats i lä mellan två båtar i viken, där alla svenskar brukar hålla till. Men nu är det tomt. Det är bara vi och en massa spanjorer. På träffen på Sailors bar i fredags var det också glest, vi var sex svenskar, en danska och en norrman.


På vägen från stranden cyklade vi förbi kryssningsterminalen, och där låg världens tredje största kryssningsfartyg Anthem of the Seas tillsammans med ett annat nästan lika stort kryssningsfartyg. Det är andra gången fartyget besöker Las Palmas. Som ni ser på bilden har jag en gammal rostig cykel som är bärgad från havet och som jag fått låna av Carolyn, som är i Västindien. Cykeln går väldigt bra. Den är inte vacker och inte heller stöldbegärlig. På Museo Nestors innergård i Pargue Doramas var det ovanligt många dansare idag och trevlig stämning som vanligt. Bougainvillean och alla andra blommor i parken har slagit ut i full blomning.


I Museo Nestor, där det finns målningar av den kände kanariska konstnären Néstor Martín-Fernández de la Torre var det idag dessutom en utställning av handgjorda smycken. Det var mycket vackert och svårt att välja bland alla de fina sakerna, så jag kunde inte bestämma mig för något..


Dia Canaria är en stor fest som ägde rum förra helgen. Folk från olika öar och från bergen klär sig i folkdräkter och tar med sig sin boskap och jordbruksprodukter in till stan, samt sjunger och dansar.Peter Björlin, en gammal bekant men ny i Las Palmas och nybliven OSK-medlem tog upp sin båt Saskia i veckan. Det är en Storfidra. Han fick hjälp av Pekka med att hantera tampar vid lyftet på varvet.


OE 32:an s/y Missy med Sture och Lisbet ombord kom till Las Palmas för drygt en vecka sedan efter en hård och stormig överfart från St Martin. Det tog 28 dygn till Tazacorte i La Palma. Båten gick runt fyra gånger, elektroniken slogs ut utom satellittelefonen, som förvarades i ugnen. De var färdiga att överge båten men ångrade sig i sista stund.


Domingo och Pedro från Alisios installerar vår nya Furlex. Den gamla har gjort sitt efter mer än 100 000 M och 25 år. Vi har under vintern förnyat och reparerat mycket ombord. Nu återstår att montera vindsnurran efter reparation och motorservice. Sedan är vi nog klara för en ny Atlantfärd i november.


Pekka ska åka till Sverige om några dagar. Han blir där i en och en halv månad. Vi ska göra ett litet uppehåll med bloggen till slutet av juli.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar