torsdag 16 februari 2012


KARNEVAL, KATTER OCH SKEPP

Den här veckan har karnevalen i Las Palmas bland annat haft uttagning av de bästa kroppsmålningarna. Det är mycket fantasifulla målningar, som t ex på bilden här ovan. Men vädret har ställt till det ordentligt. Under kvällen kom en störtskur och himlens portar öppnades. Domarbordet och scenen fick snabbt utrymmas innan halva uttagningen var genomförd. Själva fick vi springa ut och ta plats under ett parasoll i Catalinaparken.


Här i marinan på "skrotbåten" Isla Lobos har en kattmamma med fyra underbara ungar bosatt sig. Båten har varit övergiven sedan vår vistelse här 2005. Härom dagen var några damer från en organisation som tar hand om katter här för att ta med sig ungarna, kastrera dem och försöka hitta nya hem åt dem via Facebook. Men de misslyckades. Båten är låst och Puerto-polisen var där men konstaterade att de inte har rätt att öppna båten. Katterna kryper in genom en glugg. Vi har blivit vänner med Kattmamman.


Här ser vi Bengt Wallin, en gammal bekant från Åkersberga. Han jobbar som lärare på Danderyds Marina Läroverk. Just nu är han här i Las Palmas och undervisar gymnasieelever på skolfartyget Älva, en tremastskonare byggd 1939. Älva är 44 m lång och för 600 kvadratmeter segel. På fartyget utbildas en gymnasieklass i praktiskt sjömansskap under tre veckor och sedan kommer en ny grupp.


Las Palmas verkar vara en populär hamn för skolfartyg. Här ser vi norska Christian Radick från Oslo.


Som kontrast till de vackra segelfartygen ser vi här kryssningsfartyget  Aida bella, som kommer regelbundet ett par gånger i veckan med tusentals passagerare ombord. De är en stor inkomstkälla för Las Palmas hamn och stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar