lördag 4 februari 2012


BÅTFOLK PÅ VANDRINGSTUR

Häromdagen deltog 14 vandrare, de flesta båtfolk, i en vandring upp på 1500 m höjd. Vi tog bussen från Las Palmas till San Mateo, tog en kort fikapaus där och klev på nästa buss till Cruz de Tejeda. Där böjrade vandringen, som tog en hel dag. Efter några km delade vi upp oss i två grupper, en lättare och en svårare. Jag (Pekka) deltog i den lättare gruppen, som ändå blev den svårare på grund av att vi måste gå några km extra för att hitta ett öppet kafé.


Vi passerade hisnande vyer, som den här mot Roque Nublo. Man går genom grönskande barrskog och stigarna ringlar upp och ner. Mest påfrestande är det att gå nerför, men man har en stav för att bromsa. Tårna tar stryk, särskilt stortårna säger ifrån efter en mil.


Vi passerade regnskog med svamp, troligen inte ätlig, porlande bäckar och fågelkvitter. Grönskan kändes som under en svensk försommar. Här tog vi en paus och packade upp matsäckarna. Efter pausen kändes det som en befrielse att ryggsäcken var lättare.


Vi var ovan molnen, så himlen var blå hela dagen och det var ingen vind. Temperaturen varierade. Ibland var det t-shirt och nästa stund åkte fliströjan på. På lite lägre höjd passerade vi odlingsbar mark, hästar och getter. Vi såg kaninspillning, vilket tyder på att det finns gott om vilda kaniner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar