söndag 20 maj 2012

THE BOSS EN LA ISLA!

Bruce Springsteen bjöd på en historisk rockkonsert på El Estadio i Las Palmas.i tisdags kväll. Det är första gången den nu 62-årige rocklegenden är här. 30 000 åskådare hade samlats, som bl a fick höra klassiker som Born in the USA och Dansing in the dark. Här på bilden gör han ett besök bland den jublande publiken. Det blev ett minne för livet att få uppleva en världsstjärna live.

Här sjunger han en klassiker tillsammans med gitarristen Stevie van Zandt. och E Street Band. Vi hade lyckats ta oss långt fram genom folkmassan med hjälp av "plogmetoden". Vi blev därför angripna av ilskna åskådare, som tillkallade vakter. Men vi kunde avvärja incidenten med Sebastians hjälp, eftersom han kan spanska.

Så här såg det ut utanför El Estadio de Gran Canaria minuterna innan konserten började. I kaoset som rådde fick vi tag på två biljetter för 20 € per styck men vi var fyra,, så två lyckades komma in gratis. medan väskor och kassar visiterades, där man sökte efter ölburkar och spritflaskor som hamnade i stora högar utanför entréerna.

I samband med Europaturnén har Bruce Springsteen också givit ut en CD som heter Wracking Ball, som innehållar nyskrivna låtar. Han ska komma till Göteborg i juni. Eftersom jag inte kunde vara med på konserten på grund av jobb köpte jag CD:n i stället.

Veckans bergsvandring gick till Caldera De Bandama, en vulkankrater i närheten av byn Santa Brigida. Kratern är 200 m djup och kanten ligger på 570 m över havet. Den har fått sitt namn efter en holländsk köpman, som hette Van Dame, som odlade vindruvor i kratern på 1600-talet.

Växtligheten vid kratern består bl a av kaktusfikon (opuntia). Man kan äta dem färska. Om man skalar den rätt, så man får bort alla taggar, är den god. Den används också i drycker och godis och det sägs att den lindrar baksmälla. Men man får inte göra som jag i brådskan, som stoppade frukten i fickan och fick låret fullt av kaktustaggar.


Efter vandringen tog vi en paus i skuggan av ett träd på kanten av en golfbana. Den heter Real Club de Golfo de Las Palmas och är Kanarieöarnas äldsta golfbana, grundad på 1800-talet av en betydande och initiativrik engelsk koloni på ön.

Här pustar Lars och Lilleba ut på golfbanans gröna gräs. Det var en kort vandring,, men det var 40 grader varmt så det tog på krafterna..

Eftersom flera seglarkompisar åkt till Sverige över sommaren har antalet deltagare på fredagsträffen på Sailors Bar minskat, men några nya har tillkommit, så senaste fredagen var vi tolv. Chartersäsongen är över och man hör och ser inte längre så många svenska turister på Las Canteras.

Sulamit 2, som ägs av OSK-arna Ulf och Tove, är nu upptagen på Real Club Nautico för motorbyte. Varvet i Muelle Deportivo (marinan) är nedlagt sedan ett år tillbaka och travelliften är nedmonterad. Har man tur kan man kanske komma in på Real Club, som är motsvarigheten till KSSS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar