fredag 4 maj 2012

CORONA EFTER HAVERIET 

Här ligger vi nu på ponton G i Las Palmas utan bom, segel, rodkick och skotbänk. Vi har varit i kontakt med försäkringsbolaget Alandia, som tillsammans med segel- och riggmakaren Alisios kommit överens om att skadorna ska repareras. Allt är demonterat och nya saker är beställda från Barcelona.

Under veckan i Arguineguin tog vi en långpromenad längs stranden till Puerto Anfi del Mar, som ligger mellan Arguineguin och Puerto Rico. Här hittade vi en marina som var fullbelagd för närvarande, men det kan ev. finnas platser för gästande båtar. Där finns också ett jättestort område med apartementos och vackra parker.

 I Arguineguin låg vi på svaj och var ensamma nästan hela tiden. Det funkade bra att ta sig i land med jollen, men det var lite rulligt ibland.


Vacker solnedgång hade vi också. Vi väntade på en håldag med lite eller ingen vind för att kunna ta oss tillbaka till Las Palmas med motor. Den perfekta dagen kom och det tog nio timmar. Autopiloten skötte styrningen och vi tog det lugnt.

Tillbaka i vardagen och morgonjoggingen i Parque Romano. Där pågick också ett så kallat solidaritetslopp för Downs Syndrom i samband med första maj med 800 deltagare som sprang från parken till Muelle Deportivo förbi vår ponton.

Valborgsmässofirandet blev oväntat och mycket trevligt. Några svenskar som bor i Ciudad de Jardin, Trädgårdsstaden, hade hyrt Engelska Kyrkan, och bjöd in oss till grillparty i kyrkans trädgård. Vi var ungefär hundra personer. Vi sjöng vårvisor, samma som vi brukar göra vid brasan i Österskär.

Till vardagen i Las Palmas hör vandring i bergen. Den här gången startade vi i Cruz de Tejeda och hade tänkt gå till byn Lanzarote, men i stället för att vänta på bussen fortsatte vi till Terror. Det blev en sträcka på 12 km, vilket kändes i tårna. Ginsten blommade gult längs stigarna. Här ser vi Sebastian, Anders och Sussi, ett trevligt gäng.

Vi hade regn tidigare i veckan en dag och en natt, vilket märktes uppe i bergen. Grönskan och blomningen var mycket intensiv. Det kändes  som svensk försommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar